• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ćiro Blažević: "Kurva" je izdala Srbiju

Miroslav Ćiro Blažević navijao za Srbiju na Mundijalu, ali je razočaran. Antića ne kritikuje, već loptu. Tačnije "kurvu", kako kaže.

 Ćiro Blažević: "Kurva" je izdala Srbiju Izvor: MONDO

Dok se u Srbiji vode polemike (a tek su počele) i prepucavanja oko rezultata na Mundijalu, jedan Hrvat je izrazio žaljenje što su se "orlovi" prerano vratili iz Južne Afrike.

"Jako mi je žao, navijao sam za Srbiju, za mog prijatelja Antića i kad su svi mislili da je Srbija poslije poraza od Gane kompromitovala šanse za prolaz u grupi, ja sam javno rekao da će Srbija pobijediti Njemačku. I to se dogodilo. Ali, najmanje što sam mogao da očekujem bilo je da bi Australija mogla da poremeti Srbiju. Ipak, to je fudbal...", rekao je Miroslav Ćiro Blažević izvještačima srpskih medija koji prate Crvenu zvezdu na pripremama u Sloveniji.

On je ocijenio da je Srbiji nedoastajalo i sportske sreće u duelu sa Australijom, jer je odlično počela meč, autoritativno, stvarala je šanse, ali nije uspjela da ih realizuje.

"Treba priznati da je konkretizacija šansi i stvar sreće. To je tako. Kad ne iskoristiš prilike ta lopta, koju mi zovemo 'kurva' vam vrati milo za drago. Tako su ovi (Australija) iz dvije kontre uspjeli da pogode", rekao je Blažević.

"Trener svih trenera", kako su mu svojevremeno nadjenuli nadimak sportski novinari, rekao je da je navijao za Srbiju iz više razloga.

Najprije, zato što mu je Radomir Antić veliki prijatelj, ali i zato da se ovo podneblje afirmiše na najvećoj fudbalskoj smotri.

"Slovenci su to uradili, jer svi smatraju da su oni nesrećno ispali, a za Srbiju smo svi razočarani. Morali su da odu dalje zbog kvaliteta trenera i igrača", ocijenio je Blažević.

On je dodao da sada ne treba napadati Antića, koji je po njemu, veliki trener.

"Ako je neko sjedio na klupi Barselone, i spektakularno odradio pripreme, to mu se mora priznati. Gdje god da je radio napravio je rezultat. Zbog toga smo očekivali i veliki rezultat u Africi, ali nije kraj svijeta jer predstoje i kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. U ekipi Srbije postoji koncetrat kvalitetnih igrača, koji sada imaju priliku da se 'vade', da pokažu da je ovo bio nesrećan slučaj i ništa drugo", rekao je Blažević.

Hrvatski trener je istakao da igrači sa ovog podneblja imaju nešto što drugi fudbaleri na planeti nemaju, a to je vic u igri, kreativnost.

Objasnio je šta je pod tim mislio.

"Ja tačno mogu da procijenim ko je igrač sa ovog podneblja a ko nije. Imamo intuiciju jedne kreativnosti, a ona dolazi iz činjenice da su naši dedovi i pradedovi stalno morali da izmišljaju fore da bi preživjeli. Stalno nas je neko okupirao i taj genetski kod je donio specifičnost našim fudbalerima...Zato kažem da su naši fudbaleri najbolji na svijetu, samo treba još da imaju i dobru fizičku pripremu i moderno shvatanje igre", rekao je Blažević.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC