• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ćiro: Džaja mi nije dao da treniram Zvezdu

"Džajić i Cvetković su bili protiv toga da budem trener Zvezde, jer sam Hrvat", izjavio Ćiro Blažević. Najbolji YU fudbaler svih vremena - Pape Sušić.

 Ćiro: Džaja mi nije dao da treniram Zvezdu Izvor: MONDO

Miroslav Ćiro Blažević je bio treći na svijetu sa reprezentacijom Hrvatske, ima mnoge trofeje, trenirao je čak četiri različite nacionalne selekcije (Hrvatska, Švajcarska Iran, BiH...možda će i Kine), ali ostao mu je jedan neostvaren san.

"Trener svih trenera" davno je rekao da je želio da bude trener Crvene zvezde.

U izjavi izvještačima srpskih medija koji prate Crvenu zvezdu na pripremama u Sloveniji, Ćiro Blažević je objasnio i zašto to nije postao.

"Svako bi želio da bude trener Zvezde, ali moji prijatelji Džaja (Dragan Džajić) i Cvele (Vladimir Cvetković) nisu mi dali da to budem. Imali su konzervativnu filozofiju da Hrvat ne može da bude trener Zvezde. Glupost", kaže Blažević.

Ipak, jedan Hrvat je u Zvezdi napravio fudbalsko ime. Riječ je o Robertu Prosinečkom, za koga je upravo Blažević svojevremeno rekao da će "pojesti trenersku diplomu ako taj mali bude fudbaler".

Sada se iskusni trener toga sjeća kroz osmijeh.

"Srećan sam što je Robi (Prosinečki) napravio veliku karijeru, jer je otišao iz Dinama u Zvezdu, koja je bila daleko organizovaniji klub od Dinama. On je dao veliki doprinos osvajanju titula prvaka Evrope i svuheta", kaže Blažević.

Drago mu je što je Zvezda sada stala na noge, a bio je uplašen za njenu sudbinu.

"Zvezda je uskrsnula i drago mi je zbog toga. Mislio sam u jednom trenutku čak da će se ugasiti. Ali, nemoguće je da se dozvoli da jedna takva institucija nestane", kaže vremešni trener.

Upitan da li mu je treće mhesto sa reprezentacijom Hrvatske na Mundijalu u Francuskoj 1998. godine, najveći uspheh u karijeri, Blažević kaže da nije (?).

"Mislim da je 1982. godina najvažnija za moju karijeru. Tada je Dinamo postao prvak Jugoslavije, ispred Zvezde i Partizana koji su uglavnom dominirali u jugoslovenskom fudbalu. To je rezultat koji me je lansirao kao trenera", rekao je Blažević.

Najbolji fudbaler koji je ikada pikao fudbal na Balkanu, po Ćiri Blaževiću je...Safet Pape Sušić!

"Džaja je moj prijatelj, ali jednom sam gledao sa Šekijem (Dragoslavom Šekularcem) utakmicu u Parizu u kojoj je igrao Sušić. Šeki mi kaže: 'Ćiro, pa ovaj je, bre, bolji od mene'. Kažem: 'Jeste, Šeki, jeste'...I ostajem pri tome da je Sušić najbolji izdanak jugoslovenske škole fudbala".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC