• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Navijači nisu došli, Mitar nije ljut: I ja ne bih!

Autor mondo.rs

Prvi strelac UEFA lige nacija zna zbog čega ne bi trebalo kritikovati publiku.

 Aleksandar-Mitrovic-o-orlovima-Krstajicu-Prijovicu-formaciji-442 Izvor: MN PRESS

"Pasje vreme" i nepokriveni stadioni u Srbiji.

Na sve to, i reprezentativci Srbije dugo su se mučili u utorak uveče da probiju bedem pred golom Litvanije, a kompletnu sliku dodatno su pogoršavale prazne tribine.

Tek oko 1.000 gledalaca okupilo se po kišovitom i izutetno hladnom vremenu na stadionu u Humskoj da isprati poslednju utakmicu "orlova" u prvom ciklusu Lige nacija i poslednju u 2018. godini.

"Nisam očekivao više publike, jako je hladno i pada kiša. I ja da sam navijač ne bih došao koliko je hladno", iskren je bio Aleksandar Mitrović u razgovoru sa novinarima posle utakmice.

"Znam da ćemo imati podršku kada bude najpotrebnije", dodao je napadač naše selekcije, koji je još jednim golom - šestim u šest utakmica - postao najbolji strelac Lige nacija.

"Lepo, još jedna nagrada za trud koji ulažem. Imponuje mi, ali važnije je da smo ispunili cilj i završili kao prvi u grupi", konstatovao je Mitrović.

Pored njegovog pogotka, oni malobrojni koji su došli u Humsku, videli su ih još tri u mreži gostiju. Srbija je savladala Litvaniju 4:1 i "overila" prvo mesto u grupi sa pomenutim rivalom, Rumunijom i Crnom Gorom.

"Bilo je teško prvo poluvreme. Branili su se sa dosta igrača. U nastavku smo dali brzo dva gola i sve je bilo lakše".

U drugom poluvremenu ostvarila se želja mnogih da u napadu gledaju tandem Prijović - Mitrović. Dugokosi centarfor zamenio je Mijata Gaćinovića i prikazao odličnu igru.

Dao je gol, asistirao Živkoviću, pogodio stativu i odlično delovao uz prvog strelca takmičenja.

"Lakše je bilo kada je Prijović ušao. Prvo poluvreme sam bio usamljen sa pet njihovih igrača i ulazak Prijovića mi je mnogo pomogao. Odvlačili smo jedan drugom defanzivce i otvarali prostor. Mi se jako lepo slažemo i na treninzima i u igri", zadovoljan je Mitrović saradnjom sa centarforom PAOK-a.

Na pitanje novinara koja mu formacija više odgovara - da li kada je usamljen u špicu ili kada ima pomoć - napadač "orlova" i engleskog Fulama je odgovorio kroz osmeh.

"Ona u kojoj dajem golove", rekao je i brzo dodao:

"Meni je lakše 4-4-2, ali zavisi i od protivnika".

Zbog odličnog učinka napadača na klupskoj sceni ove sezone, selektor Mladen Krstajić imao je "slatke muke". Priliku da igraju zaslužuju i Mitrović i Prijović i Jović.

"Jeste, to je dobro. Ne samo u napadu, nego imamo dobre igrače na svim pozicijama. Selektoru je možda teško, ali sigurno i lepo", zaključio je Mitrović.

Osvojenim prvim mestom u grupi, Srbija je obezbedila prolaz u B diviziju, ali i učešće u baražu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Do marta su "orlovi" slobodni, a videćemo koje rivale u kvalifikacionoj grupi će im žreb dodeliti...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC