• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slatka osveta Nijemaca!

Još jedna sudijska greška na svjetskim prvenstvima koja će se vječno pamtiti. Istorija se ponovila, sada oštećeni Englezi.

 Slatka osveta Nijemaca! Izvor: MONDO

Engleska je 1966. postala svjetski prvak. "Gordi Albion" je u velikom finalu odigranom na "Vembliju" pobijedio Njemačku poslije produžetaka sa 4:2, ali je sjenku na osvajanje prve i do sada jednine titule prvaka svijeta bacio, uz Maradoninu "božiju ruku", najkontroverzniji gol u istoriji Mundijala.

Džef Harst je šutirao, lopta se od prečke odbila na na gol liniju, a pomoćni sudija, Rus Bahramov pokazao je na centar. Njegovu odluku uvažio je čuveni Dinst!
Engleska je u produžetku povela sa 3:2, a ovaj događaj bio je prelomni moment meča.

Engleska se radovala tituli, a Njemačka tugovala!

Tačno 44 godine kasnije, na šampionatu u Južnoj Africi, "panceri" su dočekali slatku osvetu.

Žrijeb, ali prije svega razvoj događaja u grupama C i D htio je da se već u osmini finala sastanu "vječiti rivali" - Njemačka i Engleska.

Nijemci su brzo poveli sa 2:0. Englezi su uspjeli da se vrate golom Metjua Apsona, a samo nekoliko trenutaka kasnije i Frenk Lampard je postigao gol, ali on nije priznat! Nije ni poništen. Jednostavno, sudije na čelu sa Horheom Lariondom iz Urugvaja, smatrale su da lopta nije prešla gol liniju.
A ona je više od pola metra bila u golu Nijemaca! Na semaforu je ostalo 2:1.

Za razliku od gola iz 1966. kada su brojne naučne analize bile potrebne da bi se utvrdilo da li je pogodak bio regularan ili ne, u nedjelju su se milioni gledalaca istog trenutka uvjerili u katastrofalnu grešku sudija na štetu Engleske.

Njemačka je prošla dalje poslije ubjedljive pobjede 4:1, ali ko zna kako bi se u nastavku stvari odvijale na terenu u Blumfontejnu da je Englezima priznat gol.

Dve fudbalske velesile sada su 1:1, a FIFA bi Urugvajca Lariondu konačno mogla da pošalje kući. Srbiju je oštetio za penal protiv Australije, a Engleze za čist gol.

(MONDO - foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC