• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lev: Perfektno! Kapelo: Joj, sudije...

Joakim Lev hvali reprezentativce Njemačke i kaže da je znao da je stvar gotova kod 3:1, dok se Fabio Kapelo pita šta bi bilo da je bilo 2:2...

 Lev: Perfektno! Kapelo: Joj, sudije... Izvor: MONDO

Selektor Njemačke Joahim Lev ocijenio je da su njegovi igrači igrali perfektno i da su zasluženo došli do ubjedljive pobjede protiv Engleske i četvrtfinala Svjetskog prvenstva.

"Panceri" su u osmini finala savladali Englesku sa 4:1 i u osmini finala igraće protiv pobjednika meča Argentina-Meksiko.

"Na poluvremenu sam rekao igračima da moraju da se potrude da postignu treći gol. Kada se to desilo, znao sam da ćemo pobijediti, a Engleska je jurila rezultat i bila je prinuđena da se 'otvori'. Moji igrači su bili perfektni", izjavio je Lev poslije utakmice u Blumfontejnu.

Dvostruki strijelac za Njemačku Tomas Miler rekao je da "panceri" imaju kvalitet za veliki rezultat.

"Hrabro smo se borili, u potpunosti smo bili posvećeni cilju. Pokazali smo da ova reprezentacija može da igra dobar fudbal. Sada je sve moguće, iako smo svjesni da će nam biti teško u nastavku turnira", kazao je Miler.

Lukas Podolski, strijelac drugog gola za Njemačku, kazao je da ekipa sada ne smije da padne u euforiju.

"Moramo da ostanemo sa obe noge na zemlji poslije ove pobjede, koju smo zaslužili. Važno je da budemo skoncentrisani i da se već sada okrenemo pripremama za utakmicu četvrtfinala", naveo je on.

Mrežu Engleske zatresao je i Miroslav Kloze, koji je poslije meča istakao da je ekipa od prvog minuta znala šta hoće.

"Oduvijek sam govorio da imamo odličan tim, koji umije i da se brani i da napada. Danas smo od prvog minuta bili agresivni, znali smo šta nam je cilj. Naš primarni cilj je plasman u polufinale i na dobrom smo putu", zaključio je Kloze.

Selektor Engleske Fabio Kapelo optužio je sudije za poraz njegove ekipe. Kod rezultata 2:1, lopta je poslije šuta Lamparda udarila u prečku, pala najmanje pola metra iza gol-linije i odbila se u polje.

"Nevjerovatno je da tolike sudije nisu mogle da odluče da li je bio gol. Taj trenutak bio je jedan od najvažnijih na utakmici. Da je gol priznat, izjednačili bismo i igrali potpuno drugačije. Ipak, kada su Nijemci poveli sa 3:1 sve je bilo jasno", rekao je Kapelo na konferenciji za novinare poslije utakmice.

Uprkos kritikama na račun sudija, selektor Engleske priznao je da je Njemačka potvrdila da ima veliki kvalitet.

"Oni su odigrali veoma dobru utakmicu. Njemačka nas je stalno ugrožavala iz kontranapada, a mi smo u tim situacijama pravili dosta grešaka", dodao je on.

I kapiten reprezentacije Engleske Stiven Džerard smatra da je njegova ekipa oštećena, ali je istakao i da su igrali loše u odbrani.

"Veoma nam je teško... U pojedinim trenucima djelovalo je kao da se krijemo na terenu, ali nije bilo tako. Nisu nam priznali gol i to je bio jedan od ključnih trenutaka. U ovakvim utakmicama detalji mogu da odluče. Možda bi nas taj drugi gol doveo do preokreta", kazao je Džerard.

On je dodao da ne zna zašto je ekipa u sve četiri odigrane utakmice na Mundijalu prikazala lošu igru.

"Cijelo ljeto ćemo razmišljati o tome šta nije valjalo. Zaista ne znam u čemu je problem. Imali smo dovoljno samopouzdanja, dobro smo trenirali, ali na terenu nismo ništa pokazali", zaključio je Džerard.

(Beta/MONDO, foto: Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC