• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Miha za Kosana, Kosan za Đoru... svi u fotelje

Pakleni plan akcije imenovanja Milorada Kosanovića za predsednika FSS ustvari povlači još mnogo stvari za sobom, otkriva "Sport".

 Miha za Kosana, Kosan za Đoru... svi u fotelje  Izvor: MONDO

Raspisivanje izbora na svim nivoima u fudbalskoj organizaciji potpirilo je vatru poslednjih dana o tome ko će vladati srpskom kućom fudbala posle Zvezdana Terzića, ali i reprezentacijom.

Kako “Sport” saznaje, šema budućih promena u FSS je već nacrtana, a nad mapom budućeg sastava fudbalske Vlade stoji Đorić, nezaobilazna ličnost naše fudbalske scene već decenijama.

Godinama je priča ista: predsednik FSS može da bude samo ličnost iza koje stoji “Đorićeva Srbija”. Čovek neobične naravi, koji za sebe voli da kaže kako je fudbalu mnogo dao, i sada ne sedi skrštenih ruku već ima keca u rukavu koji bi, pre svih, njemu garantovao sigurnu budućnost na Terazijama 35. Po principu “ti meni, ja tebi”, prave se kombinacije koje zadovoljavaju lične apetite.

Tako Kosanović, “iznenađen” najavom da može da postane predsednik, poručuje iz Lisabona da mu sve to “prija”, ali i da mora “o svemu da razmisli”. Za tako nešto, ipak, neće imati mnogo vremena, jer se iz Milana “slučajno” oglasio Siniša Mihajlović rečima u koje ni on sam ne veruje: ”Vidi li neko u Srbiji ličnost sa boljim rejtingom od Kosanovića”.

Uvredio je Mihajlović mnoge bivše saigrače (Jugovića, Mirkovića...) i fudbalske veličine (Petkovića i druge) koji imaju daleko veći kredibilitet a lako bi dobili podršku naroda za funkciju predsednika. Dugo, valjda, odsutan sa domaće scene, a opet omađijan druženjem iz novosadskih dana sa starijim “bratom”, bivši reprezentativac, eto govori fudbalofilima kako treba da se voli Srbija.

Mihajlović bolje, dakle, vidi iz Milana nego mi iz Srbije, možda i zbog toga što bi prijatelj veoma brzo učinio sve da mu se revanšira za glas podrške. A priznao je, nedavno, i sam Mihajlović - prijala bi mu selektorska funkcija kako bi nastavio trenersko usavršavanjenje. Aktuelni selektor Miroslav Đukić našao bi se, definitivno, veoma brzo na izlaznim vratima FSS...

Pre Kosanovićeve i Mihajlovićeve inauguracije, ipak, glavni zadatak mora da obavi “čovek za sve”. Važno je samo da nekolicina najvažnijih iz trenutnog vladajućeg sastava FSS klimne glavom. Vojvodinu pokriva Tomislav Karadžić, Zapadnu Srbiju na papiru Predrag Teofilović, a Istočna Srbija može, ukoliko zatreba, da se satera u ćošak.

I Beograd se, naravno, pita, ali i ta prepreka može da se preskoči. Terazije, uostalom, mogu da se presele i u Novi Sad, ako to zapoveda “čovek za sve”. A on, za kraj priče, ima motiv u vidu funkcije koja bi ga čekala po ustoličenju Kosanovića - direktor svih reprezentacija FSS.

Setimo se, usput, koliko je ne tako davno bata Đora ishvalio trenerske kvalitete Mihajlovića, koji u Interu, ipak, još samo nosi čunjeve i lopte.

To je, dakle, plan za “bolju budućnost” fudbalske Srbije, “napisan i poslat” na nekoliko adresa sa naznakom “hitno”. Uz poruku da mora brzo da se odradi, kako nekome ne bi palo na pamet da se otvaraju biografije...

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC