• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tuzla siti i protiv Zrinjskog cilja pobjedu

Autori mondo.ba Autori Fena

Osokoljeni pobjedom protiv Željezničara u Sarajevu, u redovima Tuzla sitija i protiv šampiona Zrinjskog žele nastaviti uspješnu seriju.

"Osokoljeni smo pobjedom protiv Željezničara, oporavljeni smo u reprezentativnoj pauzi, tako da s optimizmom i vjerom u povoljan rezultat očekujemo susret sa Zrinjskim", izjavio je šef stručnog štaba Tuzla sitija Slobodan Starčević, na današnjoj konferenciji za novinare, uoči utakmice 18. kola Premijer lige BiH.

Potencirao je činjenicu da su Mostarci tri puta zaredom osvojili naslov prvaka BiH, ali da je njegova ekipa protiv Željezničara pokazala mnogo kvaliteta i borbenosti. Takav pristup igri i sutra može donijeti željeni rezultat.

"Imamo tri utakmice u nizu bez poraza i to nam daje za pravo da se nadamo povoljnom rezultatu i sa Zrinjskim. Protiv njih smo već pokazali, kao i protiv Širokog Brijega, Sarajeva i naravno Željezničara, da se možemo nositi, uz maksimalno angažovanje i agresivnu igru", dodao je Starčević.

Tuzla siti će sutra nastupiti bez četvorice igrača koji su bili u rosteru na "Grbavici". To su Fejzić, koga Starčević smatra jednim od najboljih golmana u ligi, zatim, Šećerović, Čomor i Mitrović.

"Imamo igrače koji će ih zamijeniti na pravi način, tako da, unatoč tom hendikepu, s optimizmom očekujemo susret sa Zrinjskim", dodao je Starčević.

Naglasio je da ga raduje što je Premijer liga postala dosta ujednačena, jer je od 5. do 11. mjesta na tabeli razlika u samo tri boda.

"Što se nas tiče, kada odigramo sa 60 odsto mogućnosti, to nije garancija da ćemo osvojiti bodove, pa zato moramo težiti tome da pružimo 100 odsto, da bismo imali dobar rezultat", kazao je.

Na opasku da Tuzla siti bolje igre pruža na strani nego na "Tušnju", gdje je domaćin, trener ekipe iz Simin Hana rekao je da svi igrači vole igrati na boljem terenu.

"'Tušanj', barem teren, ne spada u kvalitetnije u BiH. Nasuprot njemu su tereni na 'Koševu', 'Grbavici', 'Bilinom Polju' i 'Pod Bijelim brijegom', gdje smo imali dobre uslove za igru i to smo pokazali. Za očekivati je da će se infrastruktura na svim stadionima u BiH u budućnosti poboljšati", zaključio je Starčević.

U ime igrača govorio je golman Adi Nurković, koji će čuvati mrežu umjesto kartoniranog Irfana Fejzića.

"Zrinjski dolazi u povoljnom trenutku, nakon dobrih rezultata naše ekipe u nekoliko posljednjih utakmica. Ekipa se diže i vjerujem da ćemo uz maksimalan angažman nastaviti niz povoljnih rezultata", kazao je Nurković.

Utakmica Tuzla siti - Zrinjski igra se sutra na "Tušnju" od 13 sati.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC