• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Karlos Tevez: Dao bih sve trofeje za ovaj jedan!

Autor mondo.rs

Legendarni argentinski fudbaler Karlos Tevez jedan je od devetorice koji su kao igrači osvojili i Ligu šampiona i Kopa Libertadores. Znate li ostalu osmoricu?

Karlos Tevez je 2003. godine sa Bokom Juniors osvojio titulu klupskog prvaka Južne Amerike, u takmičenju Kopa Libertadores. Pet godina kasnije osvojio je titulu klupskog prvaka Evrope sa Mančester junajtedom, u takmičenju Liga šampiona.

On je jedan od devetorice fudbalera koji su to uspeli.

Osim njega isti podvig napravili su i:

Huan Pablo Sorin (Juventus i Riber Plata);
Roke Žunior (Palmeiras i Milan);
Dida (Kruzeiro i Milan);
Ronaldinjo (Barselona i Atletiko Mineiro);
Kafu (Sao Paulo i Milan);
Valter Samjuel (Boka Juniors i Inter);
Nejmar (Santos i Barselona);
Danilo (Ssantos i Real Madrid).

Deset godina nakon što je sa Mančester junajtedom osvojio Ligu šampiona, Karlos Tevez bi sada kao veteran jer ima 34 godine, mogao ponovo da podigne svoj drugi trofej Kopa Libertadores u finalu koje se nikada do sada nije dogodilo. Protiv najvećeg Bokinog rivala - River Plate.

Prvi meč na "Bombonjeri" završen je 2:2, a ko će se radovati na "Monumentalu" znaćemo u subotu oko 23 časa (TV prenos na Arena sport 1 od 21h).

Tevez, nekadašnji igrač Jventusa, Mančester sitija i Mančester junajteda, pokazao je koliko mu je stalo do Boke juniors, do navijača, to uspeha.

Nakon što je završen prvi meč na "Bombonjeri", doviknuo je svojim saigračima dok su pozdravljali fanatike na tribinama: "Dignite ruke, držite ih u vazduhu, je*** li vam...!".

Pokazao je time koliko je privržen klubu, ali i navijačima koji su prelazili po stotine kilometara samo da bi bili deo spektakla.

Koliko su strastveni oni na tribinama, toliko je i Tevez, koji je sebe jednom prilikom nazvao "nardonim fudbalerom".

IBANJEZ O TEVEZU

Mišljenja mnogih navijača žuto-plavih su da bi u ostvarivanju tog cilja trener Giljermo Baros trebalo da se osloni na kvalitet veterana Karlosa Teveza, ali Ibabjez ima drugačiji pogled. "Tevez ima iskustvo igranja na 'Monumentalu', uvek je davao golove tamo, ali ja imam osećaj da bi Mauro Zarate i Dario Benedeto bili korisniji", kaže Luis Ibanjez za MONDO.

"Karlitos" je u dugoj karijeri osvojio čak 26 velikih trofeja i samo je Lionel Mesi uspešniji argentinski fudbaler od njega. Zato ga veoma cene u Argentini, ali i van nje, uprkos imidžu koji ga je često pratio da je "razmažena primadona".

"Imam 26 trofeja i sve bih dao za ovaj, za slavu kluba. To svako mora da shvati, to je ono što govorim svojim saigračima svih ovih dana. Ovo finale je najveće. Mi koji smo 'rođeni' u klubu znamo da se ovakva prilika više neće ukazati, da se neće ponoviti ovakva utakmica", rekao je Tevez uoči dvomeča finala protiv River Plate.

Navijači Boke Juniors sećaju se i nadaju se reprizi polufinala Kopa Libertadores 2004. godine, kada je, tada 20-godišnji Tevez postigao odlučujući gol u 88. minutu perotiv River Plate na "Monumentalu", a "Karlitos" je, ionako ranjene navijače Rivera dodatno "bocnuo" proslavljajući gol čuvenim "plesom pileta".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC