• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Veliki ljudi rade u Doboju kod Kaknja!

Autor mondo.ba

Mladost je primjer kako sportisti i sportski radnici treba da se ponašaju.

Fudbaleri Mladosti iz Doboja kod Kaknja deklasirali su Čelik u Zenici 3:0, te tako Zeničanima nanijeli prvi ovosezonski poraz na "Bilinom polju".

Da stvar bude gora po domaće, sve se desilo na utakmici u kojoj su zenički navijači, popularni "Robijaši", proslavljali 30. rođendan.

Strateg Mladosti Adnan Zildžović po završetku utakmice zahvalio se domaćim navijačima na aplauzima, a način na koji je to uradio, potvrdio je njegovu veličinu i dao primjer drugima kako se sportisti i sportski radnici trebaju ponašati.

"Ponosan sam na moje igrače i na ovu pobjedu, ali moram se zahvaliti i zahtjevnoj zeničkoj publici na aplauzu. To nam mnogo znači. Žao nam je zbog 'Robijaša', slavili smo na njihov dan, ali ovo je posao", praktično se u tonu kojim je govorio moglo čuti izvinjenje Zilždovića što je njegov klub šokirao Čelik i njegove navijače.

"Još jednom velike čestitke zeničkoj probirljivoj publici, nikad ovo neću zaboraviti", dodao je trener ekipe iz Doboj Kaknja.

Strijelac prvog pogotka bio je Aladin Isaković.

Iskusni, 33-godišnji fudbaler tri godine nosio je dres Čelika, zbog čega nije želio da slavi gol kojim je Mladost povela na "Bilinom polju".

"Znali smo da će biti teška utakmica, jer Čelik nije imao domaći poraz. Mislim da smo zaslućeno slavili. Čestitam rođendan 'Robijašima', a gol posvećujem svom sinu Rejhanu", poručio je kapiten Dobijlija.

Mladost je tako u Zenici nastavila seriju uspješnih izdanja. Bio im je ovo peti uzastopni meč bez poraza, a četvrti trijumf u posljednjih mjesec dana, čime se učvrstila na visokom petom mjestu Premijer lige BiH.

Niz Mladosti započeo je poslije domaćeg debakla i najubjedljivijeg poraza u Premijer ligi BiH od Sarajeva (0:6).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC