• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Napeto u Bajernu - problem je i boja dresa

Autor mondo.rs

Kada se ne pobeđuje, na površinu isplivavaju i sitnije zamerke. Nemački prvak zato se oglasio saopštenjem.

Dok Bajern ide iz kiksa u kiks i dok se iščekuje vest o smeni Nika Kovača, Bajern se suočava i sa nezadovoljstvom navijača koje nema veze sa fudbalom.

Nakon šokantnog remija protiv Fortune u Minhenu (3:3), klub se oglasio i zbog velikih primedbi na boju opreme u kojoj bavarski velikan nastupa ove sezone.

Konkretno, navijačima smeta to što na dresu opet postoji i detalj plave boje. Trenutno, on se nalazi na rukavu, mada pristalicama nije po volji ni to što je šorts takođe plav.

S obzirom na to da su crvena i bela tradicionalne boje petostrukog šampiona Evrope, prisustvo plave "bode oči" navijačima i seća ih na velikog, gradskog rivala - Minhen 1860, koji takođe igra na Alijanc areni.

Uz navedeno, Bajern je slušao i primedbe zbog gostujuće, zelene varijante, kao i zbog purpurnih dresova, koji su bili treća garnitura. 

Nakon što su navijači rekli svoje, u ponedeljak se oglasio i klub i saopštenjem uverio da će "domaća" garnitura Bajernovih dresova ubuduće imati isključivo osnovne boje - crvenu i belu. 

Doduše, na pamet pada i dres u kojem je isti tim pod Pepom Gvardiolom osvojio titulu i igrao polufinale Lige šampiona u sezoni 2014/15. Tada je plava bila jedna od dve osnovne boje, ali je na Alijanc areni bilo drugo, uspešnije vreme, pa kritike nisu bile toliko glasne kao danas.

U odgovoru na žalbe, a nakon sastanaka predstavnika kluba i navijača, član upravnog odbora Bajerna Jerg Vaker, izjavio je u ponedeljak:

"Bajern je razgovarao sa navijačima o korišćenju klupskih boja na dresovima. Iz ugla fanova, dres predstavlja važan znak identifikacije sa klubom. Bajern zato saopštava da će ubuduće nositi samo tradicionalne, crveno-bele boje na opremi u zvaničnim utakmicama. To se odnosi na dres, šorts i štucne".

Navijači su se tako izborili za svoje, a klub ih je poslušao. Kako će ubuduće izgledati Bajernova oprema u Minhenu videćemo već u utorak, u utakmici protiv Benfike, koja bi mogla da bude i oproštajna za Kovača.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC