• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Blater: Izvinite što ste ispali

Sep Blater se izvinio federacijama Engleske i Meksika zbog sudijskih grešaka koje su direktno uticale na rezultate mečeva protiv Njemačke i Argentine.

 Blater: Izvinite što ste ispali Izvor: MONDO

Predsjednik Svjetske fudbalske federacije (FIFA) Sep Blater izjavio je da se izvinio reprezentacijama Engleske i Meksika zbog sudijskih grešaka koje su pomogle da ekipe takmičenje na Svjetskom prvenstvu završe u osmini finala i najavio nove razgovore o mogućem uvođenju video tehnologije.

"Razgovarao sam sa fudbalskim savezima Engleske i Meksika i izrazio zabrinutost i žaljenje zbog sudijskih grešaka. Shvatam da nisu srećni i da nas svi kritikuju, ali prihvatili su izvinjenje", rekao je Blater.

"Poslije pogledanih snimaka uverili smo se u greške sudija i naravno da žalimo zbog njih. Ali, ovo nije kraj takmičenja i svakako nije kraj fudbala", dodao je on.

Blater je rekao da će FIFA na sastanku u Velsu sljedećeg mjeseca, ponovo "pokrenuti razgovore" o uvođenju video tehnologije na utakmicama i dodao da "bi bilo besmisleno ne razmatrati uvođenje promjena".

Utakmice osmine finala u nedelju Engleska - Njemačka i Argentina - Meksiko obilježile su potpuno očigledne greške sudija.

Na meču Engleska - Njemačka sudije nisu priznale gol Frenka Lamparda pri vođstvu "pancera" od 2:1, iako je lopta očigledno prešla gol liniju. Njemačka je pobijedila sa 4:1 i prošla u četvrtfinale.

Na meču Argentine i Meksika Karlos Tevez postigao je gol iz očiglednog ofsajda za vođstvo "gaučosa" od 1:0. Izabranici Dijega Maradone su do plasmana među osam najboljih došli pobjedom od 3:1.

Najavljeno je i da će FIFA modernizovati programe za trening sudija.

(Beta/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC