• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Anri decom na Atletiko, otvoreno samo u Zvezdinoj grupi

Autor mondo.rs

Šestorica tinejdžera nastupila su na "Metropolitanu", koji je proslavio ulazak Atletika među 16 učesnika "nokaut" faze. Više nema klubova koji nisu osvojili ni bod ove sezone.

Tijeri Anri, nekada neponovljivi napadač i šampion sveta, danas trener-početnik dovoljno hrabar i lud da prihvati posao koji se ne prihvata, suprotstavio je tinejdž postavu jednom od najčvršćih timova Evrope i izborio častan poraz na "Metropolitanu".

Rešeno je već u prvom poluvremenu ranim autogolom jednog od šestorice školaraca koji su nastupili za Monako u 5. kolu Lige šampiona, Benoe Badešija, a potom i rutinskim pogotkom Antoana Grizmana posle akcije u kojoj je Anhel Korea driblingom bacio na travu nesrećnog Žemersona i podigao na noge skoro 60.000 navijača na tribinama stadiona koji će 1. juna biti domaćin velikog finala.

Na kraju: Atletiko - Monako 2:0 (2:0), ali tek nakon što je nekadašnji idol navijača crveno-belih iz Madrida, Radamel Falkao, u 83. minutu promašio penal koji je skrivio crnogorski defanzivac, Stefan Savić.

UŽIVO: NAPOLI - CRVENA ZVEZDA

UŽIVO: PSŽ - LIVERPUL

Atletiko: Oblak - Arijas, Savić, Ernandez, Felipe Luis - Koke (Vitolo), Rodrigo, Parti, Lemar (Kalinić) - Korea (Nigez), Grizman.

Monako: Benaljo, Bjankone, Rađi, Žemerson, Badešij, Šadli (Diop) - Masanžo, Tilemans, Golovin (Tiram-Elian) - Granser, Sila (Falkao).

Arbitar Matijas Gestranijus iz Finske pokazao mu je drugi žuti karton za igranje rukom, što Kolumbijac nije iskoristio da ulazak sa klupe u drugom poluvremenu obeleži i golom u mreži kluba iz kog je 2013. za 45 miliona evra prešao među "kneževe".

Situacija u Monte Karlu u međuvremenu drastično se promenila, predsednik Dimitri Ribolovljev u problemu je sa zakonom zbog načina na koji je vodio klub, a sve je kulminiralo dramatičnim rezultatima u sezoni 2018/19 u kojoj su Leonardo Žardim i njegov naslednik, Anri, zabeležili ukupno dve pobede - prvi 11. avgusta u Nantu (1:3), a drugi prethodnog vikenda u Kaenu (0:1).

U međuvremenu, polufinalista Lige šampiona iz sezone 2016/17, vezao je 16 utakmica bez pobede i zabeležio samo pet remija.

Dijametralno suprotno Anrijevom ispovređivanom sastavu, "atleti" Dijega Simeonea ostali su na samo dva poraza ove sezone - od Selte u Primeri (2:0, 1. septembar) i Borusije u Ligi šampiona (4:0, 24. oktobar).

Upravo bi ovaj rezultat mogao da košta Madriđane prvog mesta u grupi, ali ćemo odgovor na to pitanje delimično dobiti u 21 čas kada bude počeo susret u Dortmundu.

TURCI PO NAVICI: KAD JE VAŽNO, NIŠTA!



Lokomotiva: Giljerme - Ignjatijev, Kvirkvelija, Ćorluka, Ribus - Krihovjak, Denisov - An. Mirančuk, Al. Mirančuk (Barinov), Farfan – Smolov.

Galatasaraj: Muslera - Lines, Kabak, Aziz, Nagatomo - Ndiaje (Inan), Donk, Fernando (Feguli) - Onjekuru, Derdiok, Rodrigez.

U isto vreme u Moskvi, jedini klub koji nije osvojio ni bod u prve četiri runde ove sezone naneo je i treći poraz Galatasaraju na gostovanjima i potvrdio da ekipe iz Turske u najvećem broju slučajeva neće uraditi ništa kada je najvažnije.

Jedan u prvom, jedan u drugom, oba puta uz svesrdnu pomoć neshvatljivo nezainteresovanih defanzivaca Galate, bio je dovoljan Lokomotivi za prvu radost u najjačoj evropskoj konkurenciji - 2:0 (1:0).

Ova dva rezultata u "predigri" večerašnjih mečeva donela su nam ukupno tri nova učesnika osmine finala, a to su: Atletiko, Porto i Šalke.

Znali smo i pre početka utakmice na "RZD areni" u Moskvi da sve osim pobede Galatasaraja znači i da će se od 21 čas na "Dragau" igrati za prvo mesto u grupi, što se na kraju i dogodilo.

U isto vreme na "Vestfalenu", Borusija ima priliku da još jednom pobedom nad Brižom "odgovori" Atletiku, vrati se na prvu poziciju zbog bolje gol-razlike u mečevima sa Madriđanima (4:0 u Nemačkoj, 2:0 u Španiji) i "bukira" mesto na žrebu zakazanom za 17. decembar u podne.

Belgijanci, doduše, eventualnom pobedom nad komšijama i sami bi izborili šansu da u poslednjem kolu igraju na pobedu protiv Atletika nadajući se da će Monakovi "klinci" do prve pobede na svom stadionu ove sezone stići baš protiv Borusije.

Slažemo se da je ovakav scenario teško i zamisliti, a tek ostvariti... Realnije je da će šampion Belgije na proleće igrati šesnaestinu finala Lige Evrope.

SAMO "GRUPA SMRTI" NEMA NIJEDNOG UČESNIKA OSMINE FINALA

U utorak uveče osminu finala obezbedili su Real Madrid kao prvi i Roma kao drugi tim iz Grupe G, dok će ostali morati da se bore za prvo mesto u poslednjem kolu prve faze 11. i 12. decembra: Bajern Minhen, Ajaks, Mančester siti, Juventus i Mančester junajted.

Barselona je jedini tim koji je "nokaut" fazu obezbedio posle četiri kola, s tim da u Grupi B i dalje nije rešeno ko će biti prvi, a ko drugi na kraju.

Prethodno veče obeležili su Dušan Tadić sa dva gola u Atini, Žoze Murinjo neshvatljivim ponašanjem na "Old trafordu", kao i Jirgen Klop neočekivanom reakcijom tokom konferencije za medije u Parizu.

Pogledajte i ekskluzivne video izveštaje sa svih utakmica odigranih u utorak uveče, a isto vas očekuje samo na našem portalu i nedugo po završetku večerašnjih mečeva.

Ligu šampiona i ove sezone možete pratiti na programima TV Arenasport, kao i na webu preko portala Kliksport kompanije Telekom Srbija.



Rezultati 5. kola:

sreda

Grupa A

Atletiko Madrid - Monako 2:0 (2:0)
/Badešij ag 2, Grizman 24/

Borusija Dortmund - Klub Briž UŽIVO

Tabela: Atletiko (+1) 12, Dortmund 9, Briž 4, Monako  (+1) 1.

Poslednje kolo (11. decembar): Briž - Atletiko, Monako - Dortmund.

Grupa B

PSV Ajndhoven - Barselona UŽIVO

Totenhem - Inter UŽIVO

Tabela: Barselona 10, Inter 7, Totenhem 4, PSV 1.

Poslednje kolo (11. decembar): Barselona - Totenhem, Inter - PSV.

Grupa C

Napoli - Crvena zvezda UŽIVO

Pari sen Žermen - Liverpul UŽIVO

Tabela: Liverpul 6, Napoli 6, PSŽ 5, Crvena zvezda 4.

Poslednje kolo (11. decembar): Liverpul - Napoli, Crvena zvezda - PSŽ.

Grupa D

Lokomotiva Moskva - Galatasaraj 2:0 (1:0)
/Krihovjak 43, Ignjatijev 54/

Porto - Šalke UŽIVO

Tabela: Porto 10, Šalke 8, Galatasaraj  (+1) 4, Lokomotiva (+1) 3.

Poslednje kolo (11. decembar): Galatasaraj - Porto, Šalke - Lokomotiva.

utorak


Grupa E

AEK Atina - Ajaks 0:2 (0:0)
/Tadić pen 68, 72/

Bajern Minhen - Benfika 5:1 (3:1)
/Roben 9, 32, Levandovski 37, 51, Riberi 76 - Fernandeš 46/

Tabela: Bajern 13, Ajaks 11, Benfika 4, AEK 0.

Poslednje kolo (12. decembar): Ajaks - Bajern, Benfika - AEK.

Grupa F

Olimpik Lion - Mančester siti 2:2 (0:0)
/Korne 55, 81 - Laport 63, Aguero 83/

Hofenhajm - Šahtjor Donjeck 2:3 (2:2)
/Kramarić 17, Zuber 40 - Ismaili 14, Taison 15, 91/

Tabela: Siti 10, Lion 7, Šahtjor 5, Hofenhajm 3.

Poslednje kolo (12. decembar): Šahtjor - Lion, Siti - Hofenhajm.

Grupa G

CSKA Moskva - Viktorija Plzenj 1:2 (1:0)
/Vlašić 10p - Prohaska 56, Hejda 81/

Roma - Real Madrid 0:2 (0:1)
/Bejl 47, Vaskez 59/

Tabela: Real 12, Roma 9, Viktorija Plzenj 4, CSKA 4.

Poslednje kolo (12. decembar): Real - CSKA, Viktorija Plzenj - Roma.

Grupa H

Juventus - Valensija 1:0 (0:0)
/Mandžukić 59/

Mančester junajted - Jang bojs 1:0 (0:0)
/Felaini 91/

Tabela: Juventus 12, Junajted 10, Valensija 5, Jang bojs 1.

Poslednje kolo (12. decembar): Jang bojs - Juventus, Valensija - Junajted.

Ova dva rezultata u "predigri" večerašnjih mečeva donela su nam ukupno tri nova učesnika osmine finala, a to su: Atletiko, Porto i Šalke.

Znali smo i pre početka utakmice na "RZD areni" u Moskvi da sve osim pobede Galatasaraja znači i da će se od 21 čas na "Dragau" igrati za prvo mesto u grupi, što se na kraju i dogodilo.

U isto vreme na "Vestfalenu", Borusija ima priliku da još jednom pobedom nad Brižom "odgovori" Atletiku, vrati se na prvu poziciju zbog bolje gol-razlike u mečevima sa Madriđanima (4:0 u Nemačkoj, 2:0 u Španiji) i "bukira" mesto na žrebu zakazanom za 17. decembar u podne.

Belgijanci, doduše, eventualnom pobedom nad komšijama i sami bi izborili šansu da u poslednjem kolu igraju na pobedu protiv Atletika nadajući se da će Monakovi "klinci" do prve pobede na svom stadionu ove sezone stići baš protiv Borusije.

Slažemo se da je ovakav scenario teško i zamisliti, a tek ostvariti...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC