• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mirković: Neregularnosti tražite na drugoj adresi

Autor mondo.rs

Trener Partizana negirao je bilo kakvu umešanost kluba u nečasne radnje, povodom istrage FSS o utakmici protiv Dinama iz Vranja (6:0).

 Partizan Dinamo Vranje 6:0 FSS istražuje Zoran Mirković Neregularnosti tražite na drugoj adresi Izvor: MN PRESS

Redovna konferencija za novinare pred prvenstveni meč protiv Mladosti u Lučanima (subota, 15.30, Arena sport 1), protekla je jednim delom u razgovoru o sumnjivim utakmicama u Superligi Srbije.

Etička komisija Fudbalskog saveza Srbije otvorila je, po nalogu UEFA, istragu zbog sumnji u regularnost utakmice Partizan - Dinamo Vranje (6:0), odigrane u Humskoj proteklog vikenda.

Tada je golman gostiju Uroš Đurić komičnim kiksom kumovao prvom pogotku crno-belih, a njegov klub ga je potom suspendovao, zato što je "svojim branjenjem, odnosno nebranjenjem", naveo "celu fudbalsku javnost" da sumnja u verodostojnost rezultata.

"Poručio bih da nepoštenje ne stanuje u Humskoj. Ako neko hoće da se bavi tim stvarima, neka se obrati na drugu adresu", rekao je trener crno-belih Zoran Mirković.

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije istakao je da oko pojedinih sumnjivih mečeva "postoji zid ćutanja i tišine".

"Izgleda da nikoga više ne zanima famozna utakmica od pre dve nedelje (Proleter - Radnički, prim. aut). Posle neko pokušava da stavi znak jednakosti, nimalo maštovito. Nemam nameru da se bavim tim stvarima, već sam izgubio fokus".

O protivniku u 18. kolu Superlige, Mladosti iz Lučana, Mirković je imao samo reči hvale.

"Mladost je prava takmičarska ekipa, koja se nekoliko godina nalazi u vrhu srpskog fubdala. Odlično su vođeni sa klupe i dugo su na okupu, što je retkost u srpskom fudbalu. Znamo ih vrlo dobro".

Trener Partizana prvi put od dolaska na klupu početkom avgusta može da računa na sve prvotimce, pošto nema povređenih i suspendovanih.

Finiš jesenjeg dela sezone podrazumeva i teške terene na većini stadiona u Srbiji.

"U Lučanima nije bilo snega, što je dobra varijanta, ali je pet ili šest stepeni u minusu. Prognoza je da je će u subotu biti blago u plusu, ali verovatno je 'kaljuga'. Kako nama, tako i njima", prokomentarisao je Mirković.

Partizan je četiri kola pre odlaska na zimsku pauzu treći na tabeli, sa dva boda manje od Radničkog i 11 manje od vodeće Crvene zvezde, dok Čukaričkom, koji je četvrti, "beži" samo jedan bod.

PAROVI 18. KOLA:

petak

Bačka - Napredak 18.00 (Arena sport 1)

subota

Rad - Vojvodina 13.00
Zemun - Radnik 13.00
Mačva - Čukarički 15.00
Mladost - Partizan 15.30 (Arena sport 1)
Dinamo - Radnički 18.00
Proleter - Spartak 18.00

nedelja

Crvena zvezda - Voždovac 18.00 (Arena sport 1)

TABELA: Zvezda 47, Radnički 38, Partizan 36, Čukarički 35, Napredak 31, Mladost 25, Proleter 24, Vojvodina 22 (plej-of), Radnik 18, Mačva 17, Voždovac 16, Bačka 16, Spartak 15, Rad 15, Zemun 14, Dinamo 7.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC