• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mladost zaustavila "parni valjak" u Lučanima!

Autor mondo.rs

Mladost iz Lučana bila na korak od pobede protiv Partizana, ali je Đorđe Ivanović izjednačio u sudijskoj nadoknadi. Meč 18. kola Superlige završen bez pobednika 1:1.

Korak napred, pa korak nazad…

Partizan je prošle nedelje prišao Crvenoj zvezdi i Radničkom iz Niša za dva boda, ali bi na kraju 18. kola Superlige Srbije opet mogao da se vrati na poziciju na kojoj je bio pre 17. runde.

Skoro identične utakmice odigrali su Partizan i Mladost ove sezone. Nije bilo lepo u Humskoj početkom avgusta, a nije ni u decembru u Lučanima. Ipak, bilo je daleko uzbudljivije, pre svega zahvaljujući golovima u poslednjih deset minuta.

Mladost – Partizan 1:1 (0:0). Strelci su bili Predrag Pavlović u 83. i Đorđe Ivanović u drugom minutu sudijske nadoknade.

Malobrojna publika mogla je da vidi izrazito tvrdu utakmicu, dosta borbenu i ne preterano kvalitetnu. Po nedopustivo lošem terenu, nakvašenom od kiše i snega koji su padali prethodnih dana. U svakom slučaju, takvo igralište više je odgovaralo ekipi koja je bila koncentrisana na odbranu gola, a to je u ovom slučaju bila Mladost. Doduše, ekipa Nenada Milovanovića koristila je svaku priliku da krene u napad, na momente igrala i vrlo otvoreno, što Partizan nije umeo da iskoristi, a u nekoliko navrata je morao i grčevito da se brani.

U meču bez mnogo prilika, u kojem je "valjak" imao jednu pravu pre gola, ali nju nije iskoristio Nemanja R. Miletić u 67. minutu, domaćin je poveo u 83.

Dugačka lopta sa polovine Mladosti lako je prošla pored Miletića i Svetozara Markovića. Iako je Predrag Pavlović bio u sendviču, uspeo je da se izbori za šut i da savlada Vladimira Stojkovića.

Partizan je krenuo na sve ili ništa i to mu se isplatilo u drugom minutu sudijske nadoknade. Zoran Tošić je "lomio" odbranu na 16-17 metara od gola, pronašao je prostor, međutim vrlo dobri golman Dragan Rosić uspeo je da odbrani, ali tek toliko da odbije loptu na nogu Đorđu Ivanoviću - 1:1

Crno-beli su pokušali u preostalih nekoliko minuta da stignu do pobede, međutim nisu uspeli. Na kraju su utakmicu završili sa igračem manje, jer je zbog drugog žutog kartona isključen Slobodan Urošević.

Mladost je imala priliku da posle 20 godina pobedi Partizan, što bi bilo tek drugi put u istoriji. Ovako, lučanski tim uspeo je da drugi put uzastopno "otkine" dva boda konkurentu za titulu i tako mu u šampionskoj trci zada još jedan u nizu udaraca.

Partizan već u sredu dočekuje Rad, a Mladost Dinamo iz Vranja.

Sudija: Igor Stojiljković

MLADOST: Rosić – Pešić, Andrić, Sinđić, Leković – Tumbasević, Pejović – P. Jovanović, Radivojević (od 89' Jevremović), L. Jovanović (od 69' Pavlović) – Odita. Trener: Nenad Milovanović.

PARTIZAN: Stojković – N. R. Miletić, Marković, Valijente, Urošević – Zdjelar, Šćekić (od 87' Kosović), Pantić (od 67' Ivanović), Zakarić (od 80' Tošić) – Nikolić, Rikardo. Trener: Zoran Mirković.


Iz minuta...

KRAJ!

90+5' Drugi žuti karton za Slobodana Uroševića. Partizan će utakmicu završiti sa igračem manje.

GOOOL!

90+2' Tošić je šutirao sa 17 metara, Rosić odbio loptu, a na nju je naleteo Đorđe Ivanović i izjednačio.

GOOOL!

83' Mladost vodi! Neverovatna greška Miletića i Markovića, Predrag Pavlović je bio u sendviču između njih dvojice, ali je uspeo da dođe do lopte i izbije ispred Stojkovića. Pre toga je sa polovine Mladosti bio upućen pas ka usamljenom Pavloviću. Snažnim udarcem savladao je golmana Partizana.

- Još deset minuta i sudijska nadoknada.

67' NAJBOLJA PRILIKA ZA PARTIZAN! Jedina prava od početka utakmice... Slobodan Urošević je ubacio, Miletić grudima prihvatio loptu oslobodio se čuvara, ali nije uspeo da savlada odličnog Rosića. Međutim, tu nije bio kraj uzbuđenjima, Zakarić je sa desne strane vratio loptu u kazneni prostor, a Nikolićev udarac glavom paradom je zaustavio golman Mladosti.

50' Prva prilika u nastavku utakmice i to vrlo dobra. Tumbasević je ubacio loptu u sredinu, servirao je Oditi, koji je na nekih osam-devet metara od gola imao odličnu poziciju, ali je uspeo Zdjelar da ga blokira.

- Počelo je drugo poluvreme...

0:0 posle 45 minuta, malo ko može da bude zadovoljan viđenim na stadionu Mladosti.

36' Spor udarac Rikarda iz daljine i lak posao za Rosića.

31' Danilo Pantić je izvao "slobodnjak", bio je to vrlo dobar centaršut na "drugu stativu", gde je ka lopti krenuo Svetozar Marković, došlo je do kontakta sa odbranom Mladosti, ali se nije oglasio Igor Stojiljković.

26' Utakmica u Lučanima, u meri u kojoj joj to uslovi dopuštaju, ima tempo, ali nema većih prilika. Lopta je u posedu crno-belih, ali daleko od toga da je Mladost fokusirana na odbranu gol. Plavi koriste svaku priliku da prenesu loptu na polovinu Partizana i ugroze Stojkovića.

15' Minut kada je Partizan ponovo bio u kaznenom prostoru Mladosti. Rikardo je po desnom krilu uspeo da pronađe prostor za centaršut, glavom je pokušao Nemanja Nikolić, ali je lopta otišla preko prečke. U istom minutu, samo na drugoj strani terena, još jednom je tukao Odita, ovaj put pored gola.

11' Zapretila je Mladost. Aleksandar Pejović je šutirao sa distance, Vladimir Stojković je kratko odbio loptu, na nju je naletao Obiora Odita, ali je golman Partizana bio spretniji i sačuvao je gol.

9' Slobodan Urošević je centrirao sa leve strane, na drugoj stativi bio je Nemanja R. Miletić, ali je on blokiran.

5' Očajan je teren. Na početku i može da se spusti lopta na zemlju, ali uskoro neće moći. Mladost je prilično otvorena na startu utakmice.

- Počela je utakmica...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC