• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novinar Mamiću: Ajd vi meni pop...

Autor mondo.ba

Zdravko Mamić vrijeđao novinara na konferenciji za novinare u Međugorju, a ovaj mu uzvratio u njegovom stilu.

 Zdravko Mamić konferencija za novinare Međugorje  - sukob Mamić novinar - uvrede Izvor: MN PRESS

Prvi čovjek zagrebačkog Dinama i trenutno jedan od najtraženijih hrvatskih bjegunaca, Zdravko Mamić, uponedjeljak je održao burnu konferenciju za novinare u Međugorje, gdje se sklonio prije šest mjeseci prije presude koju mu je izrekao sud u Osijeku.

Mamić je osuđen na šest i po godina zatvora, a njegov rođeni brat Zoran na četiri godine i 11 meseci, nakon što su zajedno sa još dvojicom pomagača proglašenim krivim za izvlačenje 116 miliona kuna iz Dinama.

On se, međutim, prije izricanja presude u BiH odakle je danas još jednom kritikovao hrvatsko pravosuđe, govorio da je cijeli proces protiv njega falsifikat te sa ga vode ljudi koji su ucijenjeni.

Tokom konferencije za novinare Mamić se po običaju ponovo sukobio sa novinarima koji su mu postavljali neugodna pitanja,a u jednom trenutku to je preraslo u obostrano vrijeđanje. I to vrlo vulgarno.

Nakon pitanja novinara da prokomentariše navode da je bio spreman za bijeg u BiH, Mamić je krenuo sa uvredama:

"Ja sam isto tako čuo da ti pu... drugim muškarcima, pa vas molim da vi to prokomentirate".

To, međutim, nije bio kraj. Njegov standardni performans na konferencijama za novinare u Međugorju je dobio novu dimenziju jer mu je ovog puta novinar uzvratio istom mjerom:

"'Aj vi meni pop..., pa ću vam prokomentirati".

Video možete pogledati OVDJE.

Nije to bio jedini Mamićev ispad na današnjoj konferenciji. Prethodno je uputio salvu uvreda na račun novinarke portala Index poslije njenog pitanja o slučaju „Modrić“.

"Ti si jedan pokvareni monstrum, pokvareno đubre. Kako te nije sram, ja ti pročitam presudu, kako te nije sram. Ja ti zabranjujem da više govoriš. Ti si jedno smeće, smeće jedno malo“, urlao je Mamić, a onda odbio odgovarati na njena pitanja.

Mamić, koji se sklonio u BiH kako bi izbjegao zatvorsku kaznu, uskoro bi se mogao suočiti sa novom optužnicom, ovaj put za udruživanje u zločinačku organizaciju s ciljem izvlačenja 144 miliona kuna iz Dinama.

Prije tri dana optužnica je trebala da bude potvrđena, međutim,vijeće Županijskog suda u Osijeku ni nakon trećeg sastanka nije donijelo takvu odluku.

Ukoliko se to desi i odredi mu se istražni zatvor, Mamić bi mogao da bude izručen Hrvatskoj jer bi mu se sudilo za djela učinjena nakon potpisivanja sporazuma o međusobnom izručivanju hrađana između Hrvatske i BiH.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC