• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko će u finale - Brazil ili Holandija?

Brazil i Holandija često su u prošlosti znali da biju odlučujuće bitke na velikim takmičenjima. Pobjednik je uvijek igrao u finalu.

 Ko će u finale - Brazil ili Holandija? Izvor: MONDO

U prethodna tri susreta, koliko su se do sada sastajali Brazil i Holandija na svjetskim prvenstvima, tim koji je izlazio kao pobjednik stizao je uvijek do finala.

Holandija se 1994. godine našla na putu "kariokama" ka svjetskoj tituli. Brazil je vodio sa 2:0, "lale" izjednačile, ali su Južnoamerikanci uspjeli na kraju da pobjede sa 3:2. Slično je bilo i 1998. "Karioke" su u polufinalu pobjedile Holandiju i to tek nakon penala.

Johan Krojf je 1974. predvodio Holandiju na putu do finala. Brazil je poražen sa 2:0 u odlučujućem meču za finale sa Njemačkom.

Nema sumnje da nas i u Južnoj Africi očekuje vrlo interesantan meč. Prije svega jer su obje selekcije pokazale daleko više od prosjeka na tekućem Mundijalu.

Brazilci hvale igru protivnika i ističu da neće biti nimalo lako pobjediti i plasirati se u polufinale.

"Znamo da je Holandija veoma težak protivnik. Oni igraju fudbal koji je veoma sličan južnoameričkom", izjavio je brazilski selektor Karlos Dunga.

"Oni se nikada ne brane i ne igraju na duge lopte. Oni imaju tehnički potkovan tim i moramo biti spremni za njih. To je čvrst tim", kazao je Dunga.

Holandija je u svojoj Grupi E odigrala veoma sigurno, pobjedivši u svim mečevima. U osmini finala izbacili su Slovačku pobjedivši sa 2:1.

Brzil je u Grupi G ostvario dvije pobjede dok je sa Portugalom odigrao bez golova. To im je bilo dovoljno za prvo mjesto u grupi, a u osmini finala pobjedili su Čile sa 3:0.

Na meču sa Holandijom Brazil neće moći da računa na povrijeđenog Elana, koji je odlično igrao u prvim utakmicama i postigao dva gola.

"Volio bih da mogu da igram, ali znam da ne mogu. Imamo nekoliko igrača koji u ovom trenutku mogu da odigraju bolje od mene", izjavio je Elano.

Odsustvom Elana veću ulogu u timu imaće Robinjo. On je postigao gol protiv Čilea, ali je sam priznao da bi mogao mnogo više da doprinese timu.


Holanđani pak, bar prema pisanju njihovih medija, imaju problema sa atmosferom u timu. Navodno je Robin van Persi, nezadovoljan što je zamijenjen na utakmici sa Slovačkom, izjavio da je trener trebalo da zamjeni Veslija Snejdera a ne njega.

Selektor Bert van Marvejk sazvao je sastanak sa svim fudbalerima i zatražio od njih da ostave iza sebe sve nesuglasice pred meč sa Brazilcima.

"Nikada neću prihvatiti bilo šta što bi moglo da nas poremeti pred sljedeći meč. Razgovarao sam sa Robinom koji je navodno nešto rekao za Veslija. Razgovarao sam i sa Veslijem i poslije toga sam ih pozvao zajedno i rekao im šta ima i tu sam podvukao crtu", rekao je Van Marvejk holandskim novinarima.

Van Persi i Snejder od ranije imaju loše odnose, još od Evropskog prvenstva 2008. godine kada su se na utakmici četvrtfinala protiv Rusije posvađali oko toga ko će izvesti slobodan udarac. Holandski selektor poručuje da je sada ta priča završena.

Utakmica između Holandije i Brazila igra se u petak u Port Elzabetu sa početkom u 16 sati.

(Beta/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC