• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hodžson sjeo na "vruću" klupu "crvenih"

Najtrofejniji engleski fudbalski klub Liverpul imenovao je Roja Hodžsona za novog menadžera.

 Hodžson sjeo na "vruću" klupu "crvenih" Izvor: MONDO

Roj Hodžson potpisao u četvrtak je potpisao trogodišnji ugovor sa Liverpulom. On će na tom mjestu zamjeniti Španca Rafaela Benitesa, koji je prije mjesec dana napustio klub i potpisao za Inter.

"Ovo je najznačajniji posao u klupskom fudbalu i počastvovan sam što mi je dodjeljena funkcija menadžera najuspješnijeg britanskog kluba", rekao je Hodžson za Liverpulov sajt i dodao da jedva čeka da se sastane sa fudbalerima i navijačima i počne da radi na "Enfildu".

Hodžson u Liverpul dolazi iz Fulama, kluba koji je 2008. godine spasio od propadanja i doveo go do sedmog mjesta u Premijer ligi, što je najbolji rezultat u istoriji tog kluba.

Fulam je ove godine uspio da stigne i do finala Lige Evrope (bivši Kup UEFA), ali je utakmicu sa Atletikom izgubio 1:2. To je bilo drugo veliko finala tog kluba u njegovoj istoriji.

Hodžson (62), osamnaesti trener u istoriji Liverpula, u svojoj karijeri vodio je od klubova Inter, Blekbern, Udineze, Malme. Takođe je bio i selektor reprezentacije Švajcarske na Svjetskom prvenstvu 1994. godine i tada je uspio da ih uvede u 16 najboljih ekipa.

On je prvi Englez na klupi Liverpula poslije više od 12 godina, tokom kojih su "crvene" vodili Francuz Žerar Ulije (Gerard Houllier) i Španac Rafael Benites (Benitez).

"Poslije stranaca na mjestu menadžera Žerara Ulijea i Rafe Benitesa izgleda da je sada opet red na Britanca. Klubu je potreban čvrtsina i Roj će to uraditi. On je napravio sjajan posao u Fulamu i stekao je veliko iskustvo baveći se ovim poslom po Evropi", izjavio je bivši kapiten Liverpula Fil Tomson.

Hodžson dolazi na mjesto menadžera u trenutku kada se Liverpul nalazi u veoma teškoj finansijskoj situaciji. Klub je proteklu sezonu završio tek na sedmom mjestu, što je najlošiji plasman za posljednjih desetak sezona, a ispao je u ranoj fazi iz Lige Šampiona a potom iz Lige Evrope.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC