• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FSS: Bio je neuspjeh, ali Antić ostaje!

Radomir Antić ostaje na mjestu selektora fudbalske reprezentacije Srbije i to je odluka najvišeg organa Fudbalskog saveza.

 FSS: Bio je neuspjeh, ali Antić ostaje! Izvor: MONDO

Odbor za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije (FSS) ocijenio je na sjednici u četvrtak da je nacionalni tim zabilježio "rezultatski neuspjeh" na Mundijalu u Južnoj Africi, ali i da uprkos tome "saradnja sa Antićem i članovima stručnog štaba nikada nije dovođena u pitanje".

"Fudbalski savez Srbije je prije dve godine postavio niz ciljeva. Sa aspekta organizacije A reprezentacije jasno je rečeno da se u narednom četvorogodišnjem periodu želi kontinuitet u radu sa Radomirom Antićem...Ocena takmičarskog uspjeha je jedna, a saradnja i sprovođenje zacrtanog dugoročnog plana sasvim druga stvar", saopšteno je poslije sjednice Odbora za hitna pitanja, kojom je predsjedavao prvi čovjek FSS Tomislav Karadžić.

Najavljeno je da će 21. jula Izvršni odbor FSS još jednom detaljnije analizirati učinak reprezentacije na Mundijalu, s tim što je Antić u obavezi da podnese izvještaj, a očekuje se i mišljenje Stručnog odbora FSS.
Sudeći prema saopštenju sa sjednice, Antiću neće biti smanjena plata, niti je to uopšte bila tema.

U saopštenju se ističe da je javnost "fokusirana na neka sporedna pitanja, poput priča o ugovoru sa selektorom, visini primanja, finansijskom aspektu Saveza i slično", pa je FS Srbije želio da pruži odgovor na te stvari:

"Jedan od prioriteta u radu Saveza je i dugoročna finansijska stabilnost, koju smo radom u prethodnom periodu u potpunosti i postigli. FS Srbije je finansijski stabilna organizacija. Kao takav, FSS apsolutno poštuje sve preuzete ugovorne obaveze, što naravno očekujemo i od svih ugovornih strana. Kao odgovorna organizacija, zbog neostvarivanja dodatnog finansijskog prihoda sa Svetskog prvenstva redukovaćemo nepotrebne troškove i primenićemo mere štednje. Deo finansijskih redukacija i dinamika njihovog sprovođenja spadaju u domen poslovne tajne i verujemo da u tom domenu imamo razumevanje javnosti", navodi se u saopštenju.

Beogradski list "Sport" objavio je u četvrtak da prema ugovoru sa FSS, koji je potpisan u januaru ove godine, Antić treba da dobije povišicu od 30 odsto na godišnjem nivou posle plasmana na SP.

Antić se tim ugovorom obavezao da nacionalni tim predvodi do novembra 2011. godine, a ne do Evropskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini, ako Srbija izbori plasman kroz kvalifikacije, piše "Sport".

Takođe, ni u jednom dokumentu nema odredbe da FSS može da smanji platu selektoru, koja je fiksna. Postoje bonusi za nagrade u slučaju uspjeha na SP (premija za plasman u osminu finala i dalje).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC