• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Drugi minimalan poraz Partizana u Austriji

Ni u drugom pripremnom meču u Austriji, fudbaleri crno-bijelih nisu uspjeli da postignu gol. Poslije Mlade Boleslav, savladao ih je Leh - 0:1.

 Drugi minimalan poraz Partizana u Austriji Izvor: MONDO

Drugi meč, drugi rival, isti ishod.

Poslije minimalnog poraza u duelu sa osmoplasiranim timom češkog prvenstva, Mlade Boleslav, fudbaleri Partizana istim rezultatom izgubili su i od aktuelnog šampiona Poljske.

U četvrtak popodne u austrijskom Angerbergu: Partizan - Leh 0:1 (0:1).

Jedini gol na meču postigao je Stanislav Pečko u posljednjim trenucima prvog poluvremena.

Reprezentativac Poljske je u 45. minutu kaznio izgubljen posjed lopte crno-bijelih na svojoj polovini. Tomas Mikolajčak odmah je proigrao Pečka, odnosno uputio mu pas u "prazno", a Pečko iz neposredne blizine rutinski savladao Radišu Ilića.

Golman crno-bijelih prvi put je stao među stative u dresu sa Partizanovim grbom od kada se poslije sedam sezona vratio u Humsku. U posljednjim trenucima prvog poluvremena nije mogao ništa da promijeni, a u nastavku zamijenio ga je starter u meču sa Mladom Boleslav, Živko Živković.

Ilić je u uvodnih 15 minuta, tokom inicijative Poljaka, imao jednu odličnu odbranu, kada je oštar šut Mikolajčaka preusmjerio preko prečke.

Najbolju šansu u prvom poluvremenu, sastav Aleksandra Stanojevića sa Sašom Ilićem u postavi, a Almamijem Moreirom na klupi, imao je u 24. minutu. Tada je Ilić sa sredine igrališta idealno proigrao Klea, koji se našao u idealnoj poziciji za gol, ali je pomoćni sudija prekinuo akciju i signalizirao ofsajd.

Dva minuta kasnije nije bilo nedozvoljene pozicije, ali je šut Klea sa 20-ak metara kroz šumu nogu Lehovih defanzivaca bio preusmjeren u korner.

Stanojević je poslije poluvremena na teren poslao petoricu novih fudbalera, golmana Živkovića, Vojislava Stankovića, Aleksandra Lazevskog, Almamija Moreiru i Marka Šćepovića. Petnaest minuta kasnije, u igru su ušli još Miloš Ostojić, Nikola Popara, Goran Galešić, Darko Brašanac i Predrag Mijić, tako da je jedini igrač sa 90 odigranih minuta ostao Aleksandar Miljković.

Njegov konkurent na desnom beku, povratnik Ivan Stevanović nije bio u sastavu.

Sa golom u džepu, protiv kombinovane postave crno-bijelih u drugih 45 minuta, Leh je uglavnom napadao iz kontre, a jedna takva umalo je završena golom za 2:0. U 53. minutu, Gregor Votkovjak promašio je iz izgledne pozicije.

Rezervisti su u finišu meča pokušavali da izjednače, ali Brašanac u 72, Šćepović u 73. i Galešić u 74. minutu nisu uspjeli. Najbliži golu bio je Galešić, koji je iz slobodnog udarca poslao loptu u raklje, ali je golman iz BiH  Burić nekako odbranio...

Najbolju šansu za Partizan na utakmici, u 77. minutu promašio je Moreira, koji je bio sam na drugoj stativi poslije jednog kornera, ali je jedan od defanzivaca Leha uspio da podmetne nogu i preusmjeri loptu u korner.

Poslije 180 minuta bez gola u Austriji, fudbaleri Partizana će u subotu, 3. jula, protiv Insbruka u Tivoliju tražiti put do mreže... Četvrta prilika za to biće dva dana kasnije protiv Rapida iz Bukurešta.

PARTIZAN: R. Ilić (od 46. Živković) - Miljković, M. Jovanović (od 60. Ostojić), Krstajić (od 46. Stanković), Lomić (od 46. Lazevski) - B. Jovanović (od 60. Popara), Tomić (od 60. Galešić), S. Ilić (od 46. Moreira), Davidov (od 60. Brašanac) - Bogunović (od 46. Šćepović), Kleo (od 60. Mijić).

LEH: Burić - Votkovjak, Bošacki, Arboleda, Gančaršik - Pečko, Injac, Bandrovski, Krivec - Stilić, Mikolajčak.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC