• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Grahovac: San mi je da završim karijeru u Borcu

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Banjalučki fudbaler iz kazahstanske Astane, koji je posljednjih godinu dana proveo na pozajmici u Rijeci, pomalo je skeptičan kad je riječ o "renesansi" kluba iz Banjaluke s obzirom da se slična priča provlači godinama.

 Srđan Grahovac o FK Borac: Slična priča svake godine, ali nadam se uspjehu  Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Povremeni reprezentativac Bosne i Hercegovine Srđan Grahovac (26) posljednjih godinu dana je proveo na riječkoj "Rujevici", čiji su fudbaleri jesenji dio šampionata Hrvatske okončali na trećem mjestu sa 12 bodova zaostatka za zagrebačkim Dinamom. 

"Bilo je dosta turbulencija ove jeseni u Rijeci. Poslije pet godina desile su se promjene u klubu, trener je promijenjen (Igor Bišćan umjesto Matjaža Keka), poslije su se složile neke stvari i uslijedile dobre partije, pa svi u klubu mogu biti zadovoljni polusezonom. S obzirom da imamo utakmicu manje, realno je drugo mjesto, a vjerujem da će tako biti i na kraju prvenstva", izjavio je Grahovac u intervjuu za naš portal.

Iako je bio standardan kod slovenačkog stručnjaka, dolaskom Bišćana na klupu "bijelih" najčešće je priliku dobijao sa klupe za rezervne igrače.

"Meni ističe pozajmica u Rijeci, novi trener pravi ekipu za proljeće što je i razumljivo. Pričali smo i on mi je objasnio da je zadovoljan i radom i mojim igrama. Vidjećemo, šta će biti dalje i kakav ću imati dalji status".

DEDA MRAZE, ŽELIM DRUGIMA ISTO ŠTO I SEBI

Šta ste samom sebi poželjeli od Deda Mraza i šta biste poželjeli našim čitaocima?

"Vašim čitaocima želim da im 2019. godina bude uspješnija od ove, da budu srećni, zdravi i zadovoljni uz svoje najmlije, a sebi bih poželio isto što i drugima".

Prema njegovim riječima, za nastavak karijere u "igri" su sve tri opcije - ostanak u Rijeci, vraćanje u Astanu ili prelazak u neki treći klub.

"Sa Astanom imam ugovor na još godinu dana, vidjećemo šta će se dešavati dalje. Cilj nam je da pronađemo zajednički interes. U ovom trenutku su manje šanse da ostanem u Rijeci. Postoje i neki kontakti za druge opcije, ali sve je u dogovoru sa Astanom. Ukoliko dobijemo ponudu koja će zadovoljti i klub i mene, moguće je i da odem u neki drugi klub".

Grahovac je dodao da je u Rijeci stvarno lijepo dočekan i da nije doživio nijednu neprijatnost u klubu niti od strane najvatrenijih navijača, tzv. Armade.

"Meni je bilo prelijepo u Rijeci godinu dana. Stekao sam dosta prijatelja za cijeli život i nisam doživio nijednu neprijatnost. A sad što sam ja druge nacionalnosti, nikome to nije smetalo. Sve najljepše mogu reći o gradu i klubu i ljudima. Čak je i moja porodica ali i prijatelji iz Banjaluke prilikom posjeta bili oduševljeni".

Priznao je takođe, da mu je "Kantrida", jedan od najljepših stadiona na kojima je igrao.

"Stadion ne ispunjava uslove, mi smo igrali prijateljski meč sa Mariborom, prelijep je ambijent, uz more i stijene, akustičan je i stvarno je sjajan osjećaj igrati na 'Kantridi'. Još nije pušten u funkciju, ali nadam se da će to biti u što skorije vrijeme, mada i na 'Rujevici' imamo sjajne uslove".

Pratio je naravno i nastupe reprezentacije Bosne i Hercegovine, za koju je u vrijeme selektora Mehmeda Baždarevića nastupio na četiri utakmice, i plasman "zmajeva" u elitu Lige nacija pod vođstvom Roberta Prosinečkog.

"Pokazalo se kroz Ligu nacija da je bitan početak posebno za naše, balkanske ekipe. BiH je prezentovala jedno zajedništvo i ako budu nastavili tako, mogu puno napraviti i među najboljim timovima. U fudbalu uvijek najviše ostvari složna ekipa".

Zato nema dilemu da li BiH može na Evropsko prvenstvo 2020. godine kroz kvalifikacije u kojima će "zmajevi" igrati protiv Italije, Grčke, Finske i Jermenije.

"BiH može da se nosi sa svima, pa i sa Italijom koja više nije velesila kao ranije. Ne sumnjam da će 'zmajevi' uz malo sreće izboriti plasman na EURO 2020".

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Takođe, sve što se tiče matičnog banjalučkog Borca, u kojem je ponikao i bio kapiten, prati koliko mu obaveze dozvoljavaju. Upoznat je sa obećanjima na "crveno-plavoj večeri" Borca za preporod kluba sa Gradskog stadiona i to od najviših funkcionera kluba, Republike Srpske, do fudbalskih saveza RS i Srbije.

"Pet godina sam u inostranstvu i gotovo svake godine se u javnosti vrti ista priča. Teško mi je da prognoziram, ali ja se iskreno nadam da će Borac stati na noge. Borac je bio i biće moj klub i moja najveća ljubav. Mi nismo svjesni značaja Borca koji bi mogao biti najveći ambasador Banjaluke i Republike Srpske. Vrijeme će pokazati šta je istina, ali sigurno nam priča neće donijeti ništa već sam djela", rekao je Grahovac i podvukao da mu je san da završi karijeru u crveno-plavom dresu.

"Ali, to je još daleko jer preda mnom su najbolje fudbalske godine", zaključio je vezista Astane, koji je još u karijeri branio boje bečkog Rapida.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC