• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vilja: Pitala se stativa

Španci slave, Paragvajci tuguju. Evropski šampion je u polufinalu Svjetskog prvenstva u kome će se sastati sa Njemačkom.

 Vilja: Pitala se stativa Izvor: MONDO

Penali, sudijske greške i još mnogo toga će se zaboraviti, a pamtiće se da je David Vilja odveo Španiju među četiri najbolje reprezentacije na planeti.

"Utakmica je bila teška, neprijatna, ali to je manje-više ono što sam očekivao. Nikada nam nije bilo teže da igramo sa loptom u posjedu i zato čestitam Paragvajcima", rekao je selektor Španije Visente Del Boske.

On je tokom drugog poluvremena pojačao vezni red uvođenjem Seska Fabregasa umjesto napadača Fernanda Toresa, ali je u 75. minutu na teren poslao i Pedra, što je jasno ukazivalo da želi pobjedu u regularnom toku utakmice.

"Želio sam da osvježim tim. Nismo bili baš dobri sa loptom i hteo sam više ljudi u sredini terena, tako da bismo bolje kontrolisali loptu", zaključio je Del Boske.

Heroj Španije, strijelac pobjedonosnog gola, sve je rekao na terenu. Poslije utakmice nije bio rječit, samo je prokomentarisao:

"Stativa je htjela da lopta uđe u gol".

FIFA je izabrala Andreasa Inijestu za najboljeg igrača utakmice.

"To je sekundarno. Mislim, srećan sam, ali to je zasluga tima. Znali smo da će biti teško na Svjetskom prvenstvu. Paragvaj je igrao dobro, zagorčavao nam je život... Hvala Bogu na plasmanu u polufinale. Nalazimo se među četiri najbolja tima na svijetu, što je zaista sjajno", istakao je Inijesta.

Naredni rival evropskom šampionu biće Njemačka.

"Nevezano za rezultate koje su postigli, Nijemci igraju briljantno, očigledno je da su silno motivisani. Biće to duel ekipa koje vole da imaju loptu u posjedu i mislim da će utakmica biti lijepa, ali neće imati veze sa onom od prije dve godine (u finalu Evropskog prvenstva, kada je Španija pobijedila 1:0)", dodao je Inijesta.

Selektor Paragvaja Herardo Martino smatra da ne bi bilo nepravedno da je njegov tim prošao u polufinale.

"Bili smo ravnopravan rivač. Španci su otišli u polufinale, a mogli smo i mi. Takav utisak imam kada pogledam talenat i sposobnost obe ekipe. Mnogo smo ih pritiskali tokom meča. Nekada smo se povlačili, ali prijetili smo im koliko god je bilo moguće", ocijenio je Martino.

Gol Nelsona Valdeza u 41. minutu nije priznat zato što je Oskar Kardozo bio u ofsajdu. Bila je to prva u nizu velikih grešaka sudija.

"Taj gol je trebalo da se prizna. Ali, FIFA će se sutra izviniti i sve će biti u redu", rekao je Martino sarkastično.

(Beta, MONDO, foto FoNet)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC