• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanojević: Pojačanja pod hitno!

Partizan izgubio sve tri pripremne utakmice, treneru crno-bijelih jasno da na sve mlade igrače ne može da se osloni.

 Stanojević: Pojačanja pod hitno! Izvor: MONDO

Šampion Srbije se opasno obrukao na pripremama u Austriji i to samo desetak dana pred početak kvalifikacija za Ligu šampiona.

Poraz od 2:4 protiv Vaker Insbruka, ekipe koja se tek plasirala u najjaču austrijsku ligu, pokazao je da Partizan nema tim za pokušaj ulaska u Ligu šampiona, ali i da će ideja da se mlađi igrači "ubace u vatru" morati još da se razrađuje.

To je priznao i trener Saša Stanojević, koji je u analizi poslije trećeg poraza na pripremama (u isto toliko mečeva), jasno rekao da su njegovom timu potrebna "minimum još dva, tri pojačanja".

"Ne mogu i mladost i rezultat, to ne ide zajedno. Pokazatelj je i ovaj rezultat, pogotovo drugo poluvrijeme kada su ušli mlađi igrači koji još ne mogu da nose breme Partizana. Mi smo svjesno ušli u to (da ubacujemo mlađe) i žao mi je što to ne možemo da ispratimo rezultatom", rekao je Stanojević.

On je izrazio zabrinutost što od sedam, osam mladih igrača, tek dvojica, trojica mogu da budu u konkurenciji za takmičarski ciklus i to kao alternative.

"Partizan traži i rezultat i igru. Ovo su pripremne utakmice da nam pokažu ko od mlađih igrača može da igra u takmičarskoj ekipi. Kako sada stvari stoje vidimo da dva, tri igrača mogu ozbiljno da konkurišu za takmičarski ciklus i to da budu altnernative. Zato, pod hitno moramo da dovedemo minimum 2, 3 igrača koji su neophodni... Cilj Partizana je da uvodi mlade igrače, ja to pokušavam i hoću, ali je sigurno da to neću raditi na silu i na uštrb rezultata. Ovo je prvi put u istoriji Partizana da su sedam, osam mlađih igrača priključena prvom timu, ali utakmica mora da se igra 90 minuta", rekao je Stanojević.

Ipak, trener crno-bijelih vidi i jednu pozitivnu stvar, a to je da će mlađi i na ovim pripremama sticati iskustvo, pa, ko zna, možda jednog dana i budu nosioci igre.

"Ovo je ono što sam htio - jasnu sliku o tome koliko mlađi mogu i da vide šta je pritisak rezultata, pritisak protivnika, kako bismo od decembra ili juna bili načisto da li sa njima možemo da idemo na trofeje", dodao je Stanojević.

Na utakmici protiv Vaker Insbruka bilo je kardinalnih grešaka u odbrani, poklonjenih lopti protivniku u noge i još neke, slobodno možemo da kažemo, gluposti, što Stanbojević vidi kao posljedicu pada koncetracije.

"Za razliku od Leha prvo poluvrijeme je bilo dosta dobro, igrali smo brzo i atraktivno, ali su nam se opet ponovile individualne greške...Da li sam igračima nešto rekao? A šta da kažem igraču koji je poklonio loptu protivniku i koji je svjestan toga šta je uradio? Da ga pitam: 'Zašto si mu dao loptu?'".

Tri poraza na pripremama od realno slabijih ekipa, pa zašto ne reći i blamaža protiv austrijskog Vaker Insbruka, nisu prijatna stvar i to Stanojević i ne krije.

"Slažem se da ovo nismo sebi smjeli da dozvolimo. Ali, mladost i takmičenje ne idu zajedno. Pričamo da hoćemo Partizan koji će napadati LŠ i prvenstvo ili ćemo da se baziramo na mlađima. Treba i jedno i drugi, ali to je teško, mi smo sada u tranziciji. Svaka tranzicija je teška, nije prijatno, niti tražimo alibi. Ali, želio sam jasnu sliku o mlađim igračima. Jeste bolnije, ali sačekajmo Pjunik pa da onda komentarišemo", kaže trener crno-bijelih.

Novinare je zanimalo mišljenje o Aleksandru Miljkoviću, koji je dobio prednost u odnosu na Sinišu Stevanovića (potpisao za subotički Spartak). Miljkovič je imao grešaka i protiv Leha i protiv austrijske ekipe.

"Miljković ima moje povjerenje, dečko ima tek 19 godina. Dakle, imam povjerenja u njega, ali da imam toliko ne bismo doveli Ivana Stevanovića. On je u ovom trenutku alternativa i neko koga ćemo spremati za narednih šest mjeseci ili godinu dana. Ipak, ne treba mlade igrače komentarisati u tom smislu. I iskusniji su griješili. Marko Jovanović je pogriješio direktan pas, prošlu utakmicu i Marko Lomić, Sale Ilić promašio čist gol...", odgovorio je Stanojević.

"MOREIRA JE NAJSKUPLJI I TREBA DA NOSI IGRU"



Da ne bude baš da su mlađi igrači jedini krivci za poraz od Vaker Insbruka, Stanojević se složio sa nekim konstatacijama novinara koji su posmatrali meč.

To se prije svega odnosi na greške nekih iskusnijih igrača, poput Marka Jovanovića koji je poklonio protivniku loptu za gol-šansu, promašaj Saše Ilića iz situacije iz koje je teže promašiti nego pogoditi, ali i lošu igru Almamija Moreire.

"Ne bih neke stvari da komentarišem (u vezi sa Moreirom), jer ne bi bilo korektno. Sigurno je da nije u onoj formi i to se vidi. Igrač koji je stranac i pritom najskuplji igrač u istoriji Partizana naravno da treba da pruža više i da nosi igru Partizana i to je svima jasno. Ipak, poslije utakmica u pripremnom periodu gdje variraju igre, ne bih donosio zaključke. Njegova (ovakva) igra možda nešto nagovještava, ali Moreira tako funkcioniše dve godine", rekao je Stanojević.

Problem za Partizan je što je do prve utakmice u kvalifikacijama za Ligu šampiona ostalo nešto više od 10 dana, tako da čak i da dođu neki novi igrači vremena za uigravanje nema.

Pitanje je da li će Džozef Kizito moći da pomogne, kao i reprezentativac Radosav Petrović, koji se odmara poslije Mundijala...

"Sumnjam da ćemo u 11 dana da dovedemo napadača ili zadnjeg veznog koji će odmah zaigrati. Kizito je tek sad došao, Petrović nas čeka u Beogradu i realnost je da će Bane (Jovanović) igrati na poziciji zadnjeg veznog...", realan je trener Partizana.

Stanojević je protiv Insbruka izveo sastav: Radosavljević (od 46. Radiša Ilić) - Miljković, Marko Jovanović (od 60. Ostojić), Krstajić (od 60. Stanković), Lazevski - Branislav Jovanović (od 60. Popara, od 79. Aškovski), Tomić (od 60. Brašanac), Saša Ilić (od 60. Galešić), Moreira (od 60. Davidov) - Šćepović (od 60. Bogunović), Kleo (od 60. Mijić).

Dakle, Stanojević ima na raspolaganju to što ima. Oni koji su u subotu počeli utakmicu protiv Vaker Insbruka najvjerovatnije će i istrčati na teren protiv Pjunika.

Partizanu su potrebna pojačanja, ali vrijeme nije na strani crno-bijelih...

(MONDO - foto: FK Partizan)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC