• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Karadžić: Antić je najbolje rješenje. I dalje.

Predsjednik Fudbalskog asveza Srbije ostaje pri ocjeni da je na Mundijalu pretrpljen neuspjeh, ali i dalje vjeruje u Radomira Antića.

 Karadžić: Antić je najbolje rješenje. I dalje. Izvor: MONDO

Između predsjednika Fudbalskog saveza Srbije Tomislava Karadžića i selektora reprezentcije Radomira Antića "ljubav i dalje cvjeta". Sudeći prema izjavi prvog čovjeka srpskog fudbala...

Poslije eliminacije sa Mundijala poslije tri utakmice, Karadžić je ocijenio da je to "fijasko", prije svega u finansijskom smislu, a mnogi su tu njegovu izjavu protumačili kao najavu "svođenja računa" sa Antićem. Ipak, velikih potresa nije bilo. Odbor za hitna pitanja FSS saopštio je da Antić i dalje ima povjerenje, elektor je u svom stilu poručio da će "Radomir poslije svega izaći još jači".

U intervjuu "Večernjim novostima", Karadžić je ponovio da ostaje pri ocjeni da je Srbija na Mundijalu doživjela neuspjeh, ali i da Antića i dalje smatra najboljim rješenjem.

"Mišljenje mijenjam samo u rijetkim prilikama, u ovom slučaju svakako ne, pa samo mogu da ponovim ono što sam rekao: na Mundijalu smo doživjeli neuspjeh! Ali, takođe, ne mijenjam mišljenje ni kada je Radomir Antić u pitanju, smatram da je naš najbolji trener i da će svoje znanje, umijeće i energiju usmjeriti ka evropskom prvenstvu i već u kvalifikacijama za Poljsku i Ukrajinu dokazati da mu je mjesto na klupi Srbije", rekao je Karadžić.

Prema njegovim riječima, o selektoru se razgovaralo čak dva dana...

"Nema tu mnogo priče i mi iz Saveza nemamo šta da krijemo. Razgovarali smo dva dana i o selektoru, posljednji put 10 sati, razmatrali svaki segment naše mundijalske priče. I svi mislimo isto, morali smo i bolje i dalje. Ne može se pričati o uspjehu ove sjajne generacije poslije dva poraza od, svakako, slabijih rivala. To je ono što nas proganja. S druge strane, donijeli smo zaključak da nema potrebe da donosimo ishitrena rješenja i bilo šta mijenjamo. Jer, apsolutno je jasno da je Antić najbolje rješenje i da treba da nastavi tamo gdje je (za)stao", rekao Karadžić.

On je demantovao i glasine da sa Antićem ne razgovara.

"Nema tu istine, pričao sam naravno sa Antićem i po povratku u Srbiju".

Predsjednik FSS je negirao i da je u taboru "orlova" vladala loša atmosfera i da je navodno bilo sukoba.

"Jednostavno, to nije tačno. Međutim, i danas o tome svakodnevno razmišljam, a ne mogu da dokučim šta je to što se promijenilo u odnosu na zajednički život kroz kvalifikacije za svjetsko prvenstvo. Tvrdim, laž je da je bilo podjela i nesportskih ispada, ali, mislim da se nešto promijenilo u ponašanju igrača. Kao da je nestao onaj adrenalin, kao da nisu više bili toliko srećni, željni borbe, dokazivanja. Činilo mi se da su izgubili onaj entuzijazam koji ih je nosio kroz kvalifikacije, ne znam zašto su 'spustili gas'. Možda je ta tenzija Mundijala, taj pritisak bio prejak za naše momke, možda... Valjda oni to najbolje znaju. Ali, ja i dalje vjerujem u njih, jer se zaista radi o sjajnoj grupi koja zaslužuje svu pažnju. Zato vjerujem da ćemo zajedno dalje, u nove pobjede", rekao je Karadžić.

Prvi čovjek FSS nezadovoljan je rezultatom na Mundijalu jer smatra da je bilo uslova za mnogo, mnogo više.

"Izgubili smo mnogo na takmičarskom planu, kao i na finansijskom. I to je ono što me posebno peče i boli. Jer, kada je reprezentacija u pitanju, mi nemamo neke probleme i godinu ćemo završiti uspješno. Međutim, prolaskom u četvrtfinale, a da ne govorim dalje, dobili bismo takvu finansijsku injekciju koja bi naš domaći fudbal vratila u život. Neću kazati ništa novo ako ponovim da su finansije krucijalni problem naših klubova i da se trudimo svim silama da im pomognemo. Na mnogo načina. Zato me je ovaj neuspjeh i dodatno pogodio jer smo planirali da svaki zarađeni dinar koji nam ostane poslije podjele premija igračima i stručnom štabu razdijelimo klubovima. Koliko bi to novca bilo sada je iluzorno govoriti, ali je svakako jasno da bi im svaka svota mnogo pomogla", otkrio je Karadžić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC