• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dr Marijana: Nisam vještica, obična sam žena

Marijana Kovačević postoji i nema čarobnu kuglu, niti bradavicu na nosu i krezave zube. "U policiji se samo nasmijali kada sam ih pitala da li me traže".

 Dr Marijana: Nisam vještica, obična sam žena Izvor: MONDO

Doktorka Marijana Kovačević, famozna Beograđanka koja je postala poznata širom svijeta zbog načina na koji leči fudbalere, konačno je progovorila za javnost.

"Smeta mi fama koja vlada oko mene, jer svi tvrde da sam vračara, da zarađujem milione, da me juri policija. A ja živim kao podstanar i pijem kafu u 'Delta sitiju', kao sve žene. Kako liječim povrede? Tajna je u supstancama...", izjavila je ona u intervjuu listu "Press".

Novinar tog lista "nabasao" je na dr Marijanu na Mundijalu u Južnoj Africi, gdje je prethodnih nekoliko dana u Južnoj Africi brinula o zdravlju reprezentativaca Gane. Fotografisali su se u hotelu "Partonijan, a o potom i popričali. Da, dr Marijana Kovačević postoji.

Postala je poznata u fudbalskoj javnosti Evrope, izliječivši nekoliko svjetski poznatih fudbalskih "faca", poput Frenka Lamparda, Josija Benajuna, Glena Džonsona, Danka Lazovića, Marka Pantelića...Njena metoda liječenja povreda fudbalera placentom izazvala je dosta komentara i kontroverzi.

Međutim, ljekarka koja je u ekspresnom roku sanirala povrede mnogobrojnih sjetskih asova poručuje da se nikada nije krila, niti da su za njom tragale policija i inspekcija Ministarstva zdravlja.

"Iskreno da vam kažem, vi ste prvi novinari koje sam upoznala. Vrlo ste mi simpatični, ali mislim da nije došao trenutak da do kraja otvorim dušu. Svašta sam preživjela prethodnih nekoliko mjeseci, od toga da imam četiri indentiteta, pa do priče o tome kako sam gatara ili vračara. Samo shvatite da sam obična žena koja svoj posao radi najbolje što može. Normalno se krećem po gradu, pijem kafu u 'Delta sitiju' i nije tačno da se krijem. Hajde ovako da vam kažem: kako jedan Lampard ili Benajun mogu da me pronađu, a novinari ne mogu", odgovorila je Marijana Kovačević.

Reporteri "Pressa" bili su svjedoci trenutka kada je terapijom i masažom sanirala povredu zadnje lože Kevinu Princu Boatengu. Vezista Portsmuta je samo dan kasnije odigrao herojskih 120 minuta u duelu sa Urugvajem. Na pomen da u njenim rukama ima nešto čarobno samo se smješka i priču okreće na drugu stranu.

"Nevjerovatno je šta se sve pričalo i pisalo o meni. Ja i danas imam kancelariju u 'Ju biznis centru', u kojoj primam pacijente i kasnije ih vodim u ordinaciju. Svima sam postala zanimljiva, a nisam znala kako da reagujem. Ne znam i dalje kako funkcionišu stvari u medijima. Jedino što sam morala jeste da odem do policije i Ministarstva zdravlja. Pitala sam ih da li me stvarno traže, a oni su se samo smijali. Nema ničeg ilegalnog u mom radu, nisam napravila nijedan prekršaj".

Ona , naravno, ne želi da otkrije tajnu koju ima u rukama, tačnije način na koji "preko noći" izliječi fudbalere.

"Tajna je u supstancama! To je sve što mogu da kažem. Čitala sam mnogo knjiga i to mi je pomoglo da napredujem u ovom poslu. Međutim, nije mi jasno zašto se i dalje u Srbiji kroz šapat priča da se ide kod doktorke Marijane. Zbog takvih stvari odlučila sam da svaki igrač mora da donese pismenu dozvolu kluba da je saglasan da ga pregledam. Vidim da me stručnjaci, kao što je doktor Galetić, hvale jer vide rezultate mog rada. O pojedinim reprezentativcima Srbije vodim računa pet godina".

Ona posebno naglašava da ne zarađuje milione, iako se skoro svakodnevno druži sa veličinama poput Franka Lamparda, Glena Džonsona, Benajuna.

"I dalje živim kao podstanar! Moj muž se smijao svim tim glasinama, jednom sam mu u šali rekla da donese neke dobre pare u stan da se ne bismo obrukali ukoliko nas opljačkaju (smijeh, prim. aut). Šalu na stranu, ali bili su to neprijatni dani. Imam dvoje djece, zamislite kako je njima bilo u školi da odgovaraju na pitanja drugara. Da nisam imala podršku porodice, ne bih izdržala", kaže dr Marijana.

Marijana ističe da je najveću ulogu u njenom "proboju" imao reprezentativac Srbije Marko Pantelić. Otkriva da ga je upoznala dok je on još nije bio poznat.

"Prva noga koju sam pregledala bila je noga Marka Pantelića. On je tada bio bez kluba, bez novca... Pomogla sam mu, a on je, tako da kažem, doveo kod mene još dve noge. Glas se brzo širio, pa su došle još četiri noge. Vidjeli ste na mom zvaničnom sajtu imena pacijenata ali, vjerujte, namjerno nisam stavila najznačajnija imena".

Žena o kojoj se u superlativima priča širom Evrope kaže da ima sjajan odnos sa svim reprezentativcima Srbije, a posebno apostrofira činjenicu da je uspjela da za Mundijal oporavi Danka Lazovića.

"Lazović i Pantelić su moji ljubimci! Reći ću vam iskreno da sam Danka tri puta vidjela u životu i posebno mi je bilo drago zbog toga što je poželio sreću selekciji Gane kada je čuo da sam ja uz njih. Kada sam došla kod njega u Rusiju, praktično nije mogao da ustane iz kreveta. Međutim, oporavio se do Mundijala", kaže doktorka Marijana.

Ova gospođa rođena je u Čačku, mada ispravlja i kaže da je rođena "na livadi, pa su je donijeli u čačansku bolnicu". Kaže i da joj je simpatično što su je engleski mediji prozvali "Mortišom Adams", likom iz serije "Porodica Adams".

Najjači utisak od svih fudbalskih faca na nju je ostavio veznjak Čelsija Frenk Lampard. "Za saradnju su najbolji fudbaleri iz Engleske. Uopšte se ne ponašaju arogantno, niti iz priče sa njima možete da shvatite da su u pitanju velike zvijezde. Najbolji dokaz je Lampard".

Voljela bi, kaže, da se stalno zaposli u samo jednom klubu. Liverpul bi bio njen izbor.

"Da, zvao me je Rafael Benitez (dosadašnji trener 'crvenih') da dođem u Liverpul, htio je da vodim brigu o zdravlju svih fudbalera... Bila sam presrećna, ali posrednici nisu bili pravi ljudi... Voljela bih da se obavežem na vjernost jednom klubu. Sada me mnogi zovu kako bih im bila na usluzi uoči utakmica Lige šampiona. Mnogo putujem, a to može da bude naporno", rekla je Marijana Kovačević.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC