• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP UEFA: Toni u "minut do 12" za Bajern!

Bajern, Fiorentina, Glazgov Rendžersi i Zenit plasirali su se u polufinale Kupa UEFA, a nemački klub učinio je to na ubedljivo najdramatičniji način.

 KUP UEFA: Toni u "minut do 12" za Bajern! Izvor: MONDO

Bajern, Fiorentina, Glazgov Rendžersi i Zenit plasirali su se u polufinale Kupa UEFA, a slavni nemački klub učinio je to na ubedljivo najdramatičniji način.

Tim Hetafea, svojevrsni fudbalski "David" iz predgrađa Madrida, bio je na pragu pobede nad "Golijatom" evropskog fudbala, i to u regularnom toku revanš utakmice, pa onda i u produžecima.

U prvom slučaju slavlje im je uskratio Frank Riberi. Francuz je topovskim udarcem sa 12-13 metara u 89. minutu krunisao potpunu terensku dominaciju gostiju i neutralisao vodeći gol Kosmina Kontre postignut posle majstorske individualne akcije u pretposlednjem minutu prvog poluvremena - 1:1.

Kada se očekivalo da Bavarci u dodatnih 30 minuta iskoriste psihološku prednost, oni su za tren oka kapitulirali dva puta i našli se "jednom i po" nogom van Evrope.

Za prolaz u dalje takmičenje bilo im je neophodno da izjednače na 3:3 i oni su upravo to uradili, iako je do 115. minuta rezultat ostao nepromenjen!

Luka Toni prvo je iskoristio kiks golmana Roberta Abondancijerija (ispustio loptu posle centaršuta Van Bomela), a najbolji strelac Kupa UEFA u 120. minutu je glavom postigao i gol odluke, kojim je slomio srca srčanih Španaca.

Tako je italijanski internacionalac održao u životu toliko citiranu izjavu Gerija Linekera, po kojoj je "fudbal igra u kojoj uvek pobeđuju Nemci".

Inače, Hetafe je dva puta bio nadomak podviga, iako je već u šestom minutu ostao sa desetoricom fudbalera! Švajcarski sudija Masimo Busaka bez razmišljanja je pokazao crveni karton De la Redu, koji je kao poslednji igrač odbrane oborio Miroslava Klosea.

Fiorentina je posle remija na svom stadionu otišla u Ajndhoven da pobedi PSV i "viola" je zahvaljujući inspiraciji jednog vanserijskog igrača uspela - 2:0.

Strelac oba gola bio je rumunski internacionalac Adrijan Mutu. Prvi put je matirao Gomeša sa oko 25 metara (Liverani mu ćušnuo loptu iz slobodnog udarca), a onda sa ivice kaznenog prostora, posle odbijenog šuta Pacinija.

Zdravko Kuzmanović igrao je za goste od 78. minuta, a Danko Lazović ušao sa klupe PSV-a na samom početku drugog poluvremena. Nad Lazovićem je Ujfaluši u finišu utakmice skrivio penal, ali Sebastijan Frej zaustavio je udarac Timija Simonsa.

Neuništivi Glazgov Rendžersi potvrdili su da je 0:0 najbolji rezultat koji se u evrokupovima može ostvariti na svom terenu. Naravno, osim pobede.


Lider škotskog prvenstva strpljivo je čekao svoju priliku na gostovanju u Lisabonu, a ključni udarac Sportingu zadao je Žan Klod Darševil, koji je u 60. minutu rutinski završio jedan kontranapad.

Sporting je nastavio sa jalovim napadima, da bi Vitaker u sudijskoj nadoknadi vremena solo-prodorom u maniru Dijega Maradone postavio konačnih 0:2.

Zenit je sav posao protiv Bajera završio prošle nedelje u Leverkuzenu, gde je slavio pobedu 4:1.

"Farmaceuti" su u kombinovanom sastavu uspeli da se donekle revanširaju u Sankt Peterburgu, ali jedan gol Rusa Bulikina bio je premalo za iznenađenje.

Aktuelni prvak Rusije pet minuta pre kraja je mogao da izjednači, ali kapiten Timoščuk nije iskoristio jedanaesterac.

REZULTATI ČETVRTFINALA:


Hetafe - Bajern 3:3 (prvi meč 1:1)
Kontra 44, Kaskero 91, Braulio 93 - Riberi 89, Toni 115, 120

PSV Ajndhoven - FIORENTINA 0:2 (1:1)
Mutu 38, 53

Sporting - GLAZGOV RENDŽERS 0:2 (0:0)
Darševil 60, Vitaker 90+2

ZENIT - Bajer Leverkuzen 0:1 (4:1)
Bulikin 18

PAROVI POLUFINALA (24. aprila i 1. maja):


Fiorentina - Rendžers
Bajern - Zenit

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC