• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PIJACA: Junajted bi Fabijana, a Šalke Raula

Ikona madridskog Reala, Raul Gonzales možda napušta "Santjago Bernabeu". Mančester junajted želi Luisa Fabijana.

 PIJACA: Junajted bi Fabijana, a Šalke Raula Izvor: MONDO

Da li je došao trenutak kada će se rastati Raul Gonzales i Real Madrid? Mediji pišu da jeste. Takođe, engleska štampa tvrdi da Mančester junajted žarko želi Brazilca Luisa Fabijana.

Prema izvorima medija u Španiji, pregovori Raula i Šalkea su u završnoj fazi, a pretpostavlja se da će čuveni kapiten Reala potpisati dvogodišnji ugovor sa bundesligašem. Po sezoni bi dobio oko četiri miliona evra.

Raul je u Realu odigrao čak 16 sezona (550 mečeva) i postigao 228 golova.

Još jedna zanimljiva vijest dolazi sa britanskog Ostrva. Prema saznanjima "Sandej mirora", Mančester junajted neće štedjeti novac da dovede Luisa Fabijana. Ser Aleks Ferguson spremio je ponudu od 36 miliona evra za napadača Sevilje (ugovor mu ističe 2011. godine), za koga je zainteresovan i Milan.

Engleski mediji bave se i aktuelnim trenutkom u Liverpulu, nakon odlaska Rafaela Beniteza i dolaska Roja Hodžsona na mjesto trenera.

Prema tim medijima, gazde Liverpula odredile su budžet od 48 miliona evra koje Hodžson može da potroši u ovom prelaznom roku.

Taj novac trebalo bi da bude prikupljen od prodaja raznih igrača, među kojima Alberta Rijere i Havijera Maskerana, za koga je zainteresovana Barselona.

Navodno, Barselona namjerava da ponudi 25 miliona funti (oko 30 miliona evra) Liverpulu za Maskerana, a ta suma će biti na stolu kluba sa Enfild rouda, čim Jaja Ture završi transfer iz Barse u Mančester siti.

I prošle sezone je bio aktuelan prelazak Maskerana u Barselonu, ali je tadašnji trener "crvenih" Rafael Benitez odbio Barsinih 22 miliona funti za Maskerana.

Benitez, koji je otišao u milanski Iner, takođe želi Maskerana, koga je doveo u Liverpul 2008. godine za 18 miliona funti.

Maskerano, međutim, više želi da se preseli u Španiju, pogotovo što bi igrao sa Mesijem.

Osim što će morati da značajno poboljša igru tima, Roj Hodžson, novi trener Liverpula, treba najprije da sačuva tim.

A Maskerano je samo jedan od igrača Liverpula na koga su "bacili oko" ostali klubovi Evrope. Čelsi je već doveo Izraelca Josija Benajuna, a glavne zvijezde tima Stivena Džerarda i Fernanda Toresa juri pola Evrope.

Upravo je ostanak posljednje dvojice Hodžson naveo kao svoj prvi i najvažniji zadatak.

"Niko normalan ne bi pozdravio odlazak Džerarda i Toresa iz kluba, posebno se to ne bi dopalo navijačima i zato moramo da uradimo sve da ih zadržimo. Probaći da ih uverim da je ovo mesto za njih i da ih zamolim da mi daju šansu da vide kako radim", rekao je Hodžson.

Od prodaje Benajuna, navode mediji na Ostrvu, Liverpul će isplatiti dug Benitezu. A Hodžson je već napravio listu fudbalera koje želi da vidi u novom Liverpulu. Na tom spisku su, između ostalih, Ešli Jang iz Aston Vile, Žervinjo iz Lila i Stiven Tejlor iz Njukasla.

Odlaskom Hodžsona ostalo je upražnjeno mjesto trenera Fulama, najprijatnijeg iznenađenja u prošlosezonskom takmičenju Lige Evrope, a sada mu je najbliži Italijan Đanfranko Zola. Kandidati za taj posao su i Alan Kurbišli i Sven Goran Erikson.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC