• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Delirijum na "Mestalji" u 94. minutu!

Autor mondo.rs

Neki navijači Valensije nisu ni videli prvenac Italijana za pobedu u utakmici u kojoj je sve drugo bio veliki neuspeh.

Navijači koji su ranije napustili "Mestalju" ovog nedeljnog popodneva mogli su da čuju samo buku i oduševljenje onih koji su ostali do kraja.

A, umesto sudije Mancana, kraj je odsvirao Kristijano Pićini volej udarcem levom nogom u 94. minutu, kojim je postavio konačnih:

Valensija - Ueska 2:1 (1:0) u matine terminu 17. kola Primere.

Italijan koji je letos došao iz Sportinga postigao je "duboko" u sudijskoj nadoknadi prvenac u belom dresu i doneo "slepim miševima" prvu ligašku pobedu od novembarskih nad klubovima iz predgrađa Madrida, Hetafeom (0:1) i Rajo Valjekanom (3:0).

U međuvremenu, pored pobede nad "B" timom Mančester junajteda na zatvaranju grupne faze Lige šampiona, ekipa trenera Marselina izgubila je od Real Madrida (2:0) i vezala remije sa Seviljom (1:1) i Eibarom (1:1), zbog čega je pritisak na njega i igrače bio samo još veći pred dolazak "fenjeraša" sa osam vezanih poraza na strani.

Konstantnu ofanzivu prema golu gostiju, Marselinova navala pretvorila je u vođstvo u 24. minutu, kada je lepu akciju po levoj strani i pravovremeni pas Denisa Čeriševa praktično sa gol-crte u 1:0 pretvorio Dani Pareho. Bio je to njegov tek treći gol ove sezone, odnosno prvi posle sedam mečeva, ali i nedovoljan za više od nove drame na jednom od najbučnijih stadiona u ligi.

Teško da je neko od 36.547 prisutnih mogao da razume zbog čega je Karlos Soler oborio fudbalera Ueske u 72. minutu, ali Mancanu nije promakao nepotreban potez veziste domaćih, pa je kolumbijski internacionalac Kućo dobio priliku da poravna rezultat sa bele tačke i iskoristio je samouverenim udarcem za treći gol u sezoni i drugi uzastopni (bio je strelac u prošlom kolu protiv Viljareala za 2:2).

Delovalo je da će poslednjeplasirani tim šampionata, sa osam vezanih poraza na strani od obećavajućeg ulaska u La Ligu (pobeda u Eibaru od 1:2, pa remi u Bilbau 2:2), ali se Marselinova totalna ofanziva u finišu, uz tri dobre izmene, isplatila u četvrtom minutu nadoknade kada je Roberto Santamarija ponovo savladan.

Pročitajte sve strelce, rezultate i tabelu.

Fudbaleri Valensije 5. januara gostuju Alavesu, dok će Ueska istog dana dočekati Betis.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC