• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zeljković: U toku veliki razgovori sa Mandarićem

Autori mondo.ba Autori Zoran Pajčin

Predsjednik Borca Vico Zeljković na novogodišnjem koktelu za predstavnike medija govorio o protekloj godini, planovima za budućnost, dugovanjima, ambicijama u Kupu BiH, odnosu sa Milanom Mandarićem...

 Vico Zeljković o saradnji sa MIlanom Mandarićem Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Godina na izmaku je bila jedna od najtežih u Borčevoj istoriji.

Crveno-plavi su zbog dugovanja prema FK Džaja izgubili premijerligaški status koji su izborili na terenu. Ali, nisu samo dugovanja bila problem, već i odnos sa najvaterenijim navijačima - popularnim Lešinarima, koji su zbog zbog i dalje nepoznatog sukoba sa klupskim rukovodstvom odlučili da "bojkotoju" utakmice omiljenog kluba.

Rješenje tog sukoba još nije na vidiku, ali sa druge strane, dugovanja koja su Banjalučane poslala u Prvu ligu Republike Srpske su izmirena što je prema riječima predsjendika kluba Vice Zeljkovića jedan od preduslova da Borac postane stabilan klub.

"Bila je ovo teška godina, ali nakon svih onih dešavanja ljetos kada se činilo da smo na ivici gašenja sada je na kraju godine potpuno druga slika. Mogu da kažem da smo na putu da postanemo stabilan klub, a to znači da svoje obaveze izmirujemo na vrijeme. Danas smo isplatili platu za novembar mjesec i sa te strane nemamo poteškoća u funkcionisanju kluba što je prvi preduslov za ozbiljnije stvari koje planiramo da ostvarimo u budućnosti", rekao je na početku obraćanja okupljenim novinarima Vico Zeljković.

Prvi čovjek Borca ističe da će do kraja januara postići dogovore i isplatiti dugovanja prema svim bivšim igračima i trenerima, kao i dugovanja u Omladinskoj školi.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

U narednoj godini u planu je pravljenje još jednog pomoćnog terena, kao i projekat "Beton hale" za koji su dobijeni lokacijski uslovi i sada je fazi pronalaska sredstava i načina finansiranja.

"Uz pomoć FSRS ući ćemo i u rekonstrukciju postojećih reflektora na stadionu kako bismo ispunili uslove za licencu za evropska takmičenja. Kada je riječ o licenci za Premijer ligu BiH, nju ćemo dobiti u prvostepenom postupku u martu naredne godine. Ne zato što će nam je neko pokloniti, već što smo dosta radili i ispunili sve uslove. Riješili smo dug prema FK Džaja i sveli dug prema Poreskoj upravi sa 13 na šest miliona maraka. Ostavljaju obaveze prema dobavljačima, ali i to će doći na red".

Kada je riječ o sportskim ciljevima, broj jedan je povratak u Premijer ligu, dok u su najveće ambicije i u Kupu BiH.

"Kada se pogleda na papiru, realno smo četvrti favorit. Ali, ne želim da stavljam preveliki akcenat na to jer odmah se podigne previše pepela i ne ispadne na kraju kako treba. Ipak, želim javno da kažem da imamo ambiciju da idemo do kraja".

Prozivka je zakazana za 15. januar, a ekipa 28. januara odlazi na pripreme u Antaliju gdje će odigrati pet pripremnih utakmica koje ćete moći gledati na TV Arena sport.

Povratak iz Turske je planiran za 8. februara. U drugoj polovini mjeseca tim ponovo odlazi na pripreme, ovaj put u slovenačke Terme Čatež, gdje će odigrati prijateljsku utakmici protiv ljubljanske Olimpije.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Zeljković je istakao da su u toku intenzivni razgovori sa vlasnikom Olimpije Milanom Mandarićem oko njegovog eventualnog dolaska u Borac ili finansijske pomoći.

"Mi radimo jednu vrstu analize koja njega zanima, dok i neki njegovi ljudi ovdje takođe sprovode svoje analize. Tražimo model na koji način bi to moglo da ide i u toku su veliki razgovori oko toga".

Predsjednik Borca zahvalio se i Ognjenu Vranješu na nesebičnoj pomoći oko organizacije "Crveno - plave" večeri FK Borac.

"Vranješ je još jednom pokazao koliki je Borčevac i početkom godine ćemo ga ugostiti ovdje u prostorijama kluba gdje ćemo mu se na neki način odužiti za sve što je učinio", zaključio je Vico Zeljković.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC