• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svetski vicešampion pokrenuo uzgoj svinja!

Autor mondo.rs

Fudbaler turskog Bešiktaša i hrvatski reprezentativac sa prijateljima napravio farmu za uzgoj crnih slavonskih svinja.

 Domagoj-Vida-ima-farmu-crnih-svinja-u-Slavoniji Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Trojica njegovih prijatelja iz detinjstva su mu u vreme kada je igrao u kijevskom Dinamu izložila su mu ideju o privatnom biznisu. Ni u snu nije mislio da će to biti - uzgoj svinja i to ne bilo kakvih nego crnih!

"Bio je to njihov odgovor na moj predlog da se uhvate nekog posla, a da ću ja u tome da im pomognem. Iskreno, mislio sam da će uzeti neki kafić u najam, ni u snu mi nije bilo da da im padne na pamet nešto tako egzotično, naročito s obzirom na to da se niko od njih, kao i ja sam, nikada nije bavio stočarstvom i poljoprivredom", ispričao je Domagoj Vida u intervjuu zagrebačkom "Jutarnjem listu".

Vida kaže da nikada pre nije čuo za takvu vrstu svinja i da ga nije sramota da to prizna. Iako se nećkao i bio skeptičan, jer niko se od prijatelja nije time bavio ranije, ipak je priskočio u pomoć u finansijskom smislu - dao je 10.000 dolara za početak biznisa.

Na odluku da ipak preseče uticao je niko drugi do Darijo Srna.

"Sedeli smo za stolom Luka Modrić, Vedran Ćorluka, Srna i ja, kad me naš tadašnji kapiten upitao imam li slanine, na što sam odgovorio da nje uvek ima koliko treba. Ali, on mi je tada rekao da ga ne zanima slanina od obične, bele svinje, nego od crne slavonske. I tu se meni upališe lampice i setih se razgovora sa mojim prijateljima. Srna je, eto, kriv za sve", kaže Vida kroz smeh.

Prvobitna ideja je bila da iz Mađarske uvezu mangulicu (vrsta svinje) i već su bili dogovorili da uvezu 20 za rasplod, ali ih je od toga odvratio prijatelj, koji im je rekao: "Pa, nećete valjda uzimati mađarsku pasminu, a imate ovde našu slavonsku, fajfericu?!".

Sada su napravili ozbiljan biznis, a i Vida pomaže kad dođe kući u Slavoniju.

U Vidinoj firmi "Sin ravnice" (to Vidi piše na kopačkama) rade njegovi prijatelji, a plan je da se poveća broj zaposlenih. Ali, hrvatski fudbaler kaže: "Ne želim industriju, samo domaće. Neka bude i manje, samo da je kvalitetno".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC