• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dostanić: Briga me za rezultate

Trener Zvezde ne haje za neefikasnost u meču sa Domžalama, važno mu je samo zalaganje i svijest o nošenju crveno-bijelog dresa, koji je svetinja i za Vujadina Savića.

 Dostanić: Briga me za rezultate Izvor: MONDO

Crveno-bijeli su se vratili kući poslije 13 dana boravka na Pohorju. Pod komandom Ratka Dostanića odradili su prvi dio priprema tokom kojeg su odigrali tri prijateljske utakmice - izgubili su od Kopra 1:2, demolirali su slovenačkog petoligaša Starše 12:0, a remizirali su sa Domžalama 0:0.

Dostanić je zadovoljan urađenjim u Sloveniji.

"U utakmici sa Domžalama se vidjelo koliko su igrači umorni i koliko su im teške noge. Zadovoljan sam svime što je urađeno i uopšte me ne zanima kakve smo rezultate ostvarili. Bitno je jedino zalaganje, na treningu i na utakmicama, a ono je bilo na visokom nivou", ocijenio je Zvezdin šef struke, a prenio klupski sajt.

Dostanića ne brine što ekipa nije dala gol protiv Domžala.

"Vidio sam da nas mediji prozivaju na neefikasnost, ali za mene je to apsolutno u drugom planu. Ekipa je dobro trčala i stvorila nekoliko poluprilika i prilika. Ipak, vidi se da svim igračima nedostaje svježina i zato ni ne mislim na rezultat. Sve će doći na svoje mjesto do 29. jula kada počinje sezona".

Poseban osvrt zaslužili su najmlađi članovi crveno-bijele porodice.

"Djeca pokazuju da znaju šta je Zvezdin dres i da će ga poštovati u budućnosti a to je najvažnije, uz kvalitet koji imaju".

Nije Dostanić htio da otkriva naredne poteze u prelaznom roku.

"Sve aktivnosti sportskog dijela javnost zna, ali o budućim planovima dolazaka i odlazaka ja ne pričam prije nego što se potezi ne povuku. Jedino mogu da istaknem da razmišljamo strogo planski. Ne prodajemo ni jednog igrača za kog nemamo zamjenu, niti dovodimo nekoga ko ne pravi momentalnu razliku na terenu ili nije izuzetno mlad i talentovan".

Poslije dva slobodna dana, Dostanić će ponovo okupiti ekipu, sa kojom će raditi u Beogradu do 12. jula, kada im opet slijedi put u Sloveniju.

"Očekuje nas još devet dana rada na Pohorju, a odigraćemo više prijateljskih mečeva, jer slijedi uigravanje tima i svođenje spiska. Za sada su svi ravnopravni, ali uskoro ćemo spisak 'skratiti' za nekoliko imena", zaključio je Ratko Dostanić.



Trener je govorio o značaju svijesti igrača - šta znači nositi crveno-bijeli dres. To dobro zna i mladi štoper Vujadin Savić.

"Meni je Zvezda najvažnija stvar u životu, uz porodicu. Tu dileme nikada nije bilo. Brat Uroš i ja smo odgajani u crveno-bijelim pelenama i degutantno mi je da pričam šta osjećam prema Zvezdi. Svaka moja riječ o tome bi samo kvarila sliku o ljubavi prema klubu", rekao je sin slavnog igrača Zvezde, Duleta Savića.

Vujadin je dva puta imao čast da nosi kapitensku traku u posljednja dva mjeseca.

"Traka je bila oko ruke i te trenutke ću pamtiti do kraja života. Znam da su Zvezdina djeca obično preodređena za kapitene, ali meni tek predstoji dokazivanje. Ima starijih lidera, moje vrijeme u Zvezdi tek dolazi", dodao je Savić.

(MONDO, foto crvenazvezdafk.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC