• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Furija" ili "panceri"... Vilja ili Klose...

Nijemci žele da osmi put igraju u finalu mundijala, a Španci da debituju.

 "Furija" ili "panceri"... Vilja ili Klose... Izvor: MONDO

Biće to okršaj dvojice "paklenih" napadača, pretendenata na vrh liste strijelaca. Ko će u finale Mundijala? Aktuelni evropski šampion ili trostruki svjetski prvak?

Ko će biti najbolji strijelac turnira? Možda će upravo direktan duel Davida Vilje i Miroslava Klosea dati odgovor.

Španac je u dosadašnjem toku Svjetskog prvenstva postigao pet golova, dok je Nijemac četiri puta zatresao protivničke mreže. U tu borbu može da se umiješa i Holanđanin Vesli Snajder, koji je stigao do "kote 4" pošto mu je pripisan autogol Felipe Mela u četvrtfinalu protiv Brazila (četiri gola dao je i Gonzalo Iguain, ali je Argentina ispala).

Takođe, Miroslavu Kloseu nedostaje još jedan pogodak da bi se izjednačio sa najboljim strijelcem u istoriji mundijala, Brazilcem Ronaldom, koji je dao 15 golova.

"Teško je porediti Klosea i Vilju, ali obojica su pokazala da imaju fantastičan osjećaj za postizanje golova", rekao je selektor Njemačke, Joakim Lev.

Partner Vilje u napadu Španije u dosadašnjem toku Mundijala bio je Fernando Tores, ali se on još nije upisao u strijelce.

Prije dvije godine u finalu Evropskog prvenstva upravo je Tores bio strijelac jedinog gola za Španiju protiv Nijemačke, a Vilja je tada, zbog povrede, odgledao utakmicu sa klupe.

Vilji, koji ima 28 godina, nedostaje još jedan pogodak da bi se izjednačio sa rekorderom u reprezentaciji Španije, Raulom koji je dao 44 gola.

"Vilja igra i lijevom i desnom nogom, ima odličnu tehniku. Skoro da je kompletan igrač kao Argentinac Lionel Mesi. Vilju mora da čuva cijela ekipa, toliko je opasan", poručio je Miroslav Klose.

Novi napadač Barselone je postigao pet od šest golova Španije na ovom Mundijalu, dok je Klose dao "samo" nešto manje od trećine golova "pancera", koji su 13 puta zatresli protivničke mreže.

"Njemačka je vjerovatno najkompletnija reprezentacija na Mundijalu. Sadašnji sastav je drugačiji od onog protiv kojeg smo igrali prije dvije godine u finalu Evropskog prvenstva. Oni su trenutno najteži protivnik", izjavio je rezervni golman Španije, Pepe Reina.

"Nijemci su do sada igrala odlično, dali su golove na svim utakmicama osim protiv Srbije. Ne smijemo da im dozvolimo da povedu", dodao je Reina.

Za razliku od Njemačke, koja je čak na tri utakmice postigla po četiri gola, Španci su u svoja posljednja tri meča pobijedili sa po 1:0.

"Mi sada imamo drugačiju ekipu, dok je sastav Španije ostao isti kao prije dvije godine", izjavio je Bastijan Švajnštajger.

Njemački selektor Lev u polufinalu neće moći da računa na odličnog mladog ofanzivnog vezistu Tomasa Milera, koji je suspendovan zbog žutih kartona.

"Panceri" će pokušati da dođu do svog osmog finala, što bi predstavljalo rekord svjetskih prvenstava, dok Španci žele da debituju u mečevima za titulu.

"Nema favorita u polufinalu. To će biti onaj koji završi utakmicu kao pobjednik. Njemačka je vjerovatno ekipa sa najboljom formom u ovom trenutku. U duelu dvije velike ekipe sve je moguće", zaključio je Vilja.

Tradicija je na strani Nijemaca. Oni su osam puta bili bolji od Španaca, koji su se u međusobnim duelima radovali šest puta, a isto toliko mečeva je završeno bez pobjednika.

Polufinalna utakmica između Španije i Njemačke igra se u srijedu od 20.30 u Durbanu.

(Beta/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC