• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zidan mora u vojsku - šok u Dortmundu

Egipćanin se liječio kod kuće kada mu je uručen poziv za vojsku. Sada ne može da napusti zemlju i priključi se ekipi na pripremama.

 Zidan mora u vojsku - šok u Dortmundu Izvor: MONDO

Ekipa Borusije iz Dortmunda odradila je prvi trening u sklopu priprema za narednu sezonu, pred oko 13.000 navijača. Ali, na početku priprema nije bilo Mohameda Zidana.

Prema vijestima koje su stigle iz Kaira, egipatski reprezentativac je pozvan da odsluži dug otadžbini.

Iskusni, 28-godišnji napadač je ljeto proveo kod kuće oporavljajući se od povrede koljena, a sad nije u mogućnosti da napusti Egipat - pasoš mu je obilježen, jer mora na odsluženje vojnog roka.

Naime, Muhamed Zidan je tretiran kao hranitelj porodice i kao takav nije morao u vojsku. Ali, u međuvremenu je firma za uvoz i izvoz njegovog brata napredovala i postala profitabilna. Zbog toga Zidan više ne može da bude oslobođen služenja vojnog roka.

Inače, vojni rok u egipatskoj vojsci traje godinu dana za muškarce sa fakultetskom diplomom (ili tri godine u rezervi), dvije godine za one sa višom školom, a čak tri godine za one bez višeg obrazovanja.

Trener Borusije Mihael Cork se nada da će se Zidan ipak vratit u Dortmund.

"Ne želim da vjerujem da Zidan neće doći iako je situacija teška. Ipak, nadam se da će se situacija riješiti do kraja avgusta i da će nam se vratiti", izjavio je Cork.

U klubu sa Vestfalena se nadaju da će Muhamed Zidan, kao heroj nacije, koji je učestvovao u osvajanju Kupa afričkih nacija početkom godine, biti oslobođen obaveza. Već je dobio orden časti od predsjednika Hosnija Mubaraka za izuzetne zasluge.

(MONDO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC