• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dostanić: Dokažite mi da ste za dres Zvezde

"Sada nas očekuje druga faza. Tu se očekuje da igrači pokažu kvalitet i izbore se za dres Crvene zvezde", kaže trener Ratko Dostanić.

 Dostanić: Dokažite mi da ste za dres Zvezde Izvor: MONDO

Dva dana imali su fudbaleri Crvene zvezde da se odmore, predahnu i provedu vrijeme sa svojim najbližima, prije nego ponovo oznoje crveno-bijelu opremu za trening.

Poslije povratak iz Pohorja, gdje je u nedelju završen prvi dio priprema za novu sezonu, trener Zvezde Ratko Dostanić u utorak je ponovo okupio igrače i najavio šta ih očekuje do prve utakmice u novoj sezoni, 24. jula, u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

"Rad i samo rad", kratko i jasno je rekao Dostanić, koji primjećuje da određeni fudbaleri, što zbog povreda sa kojima su ušli u pripreme, što zbog kasnijeg priključivanja ekipi, zaostaju u pogledu fizičke spremnosti.

To je ono što ga brine više od rezultata u Sloveniji, gdje je Zvezda u tri utakmice zabilježila poraz, pobjedu i remi.

"Meni je prije svega važno da smo odradili svaki detalj priprema, koji smo zamislili", rekao je Dostanić u Beogradu.

"Ima igrača koji još kasne i njih ćemo pokušati ove nedjelje da vratimo na nivo na kojem su svi igrači. To je važno, da bismo im u drugom dijelu priprema dali šansu da pokažu šta znaju u momentu kada nisu toliko fizički opterećeni", objašnjava Dostanić.

Ne želeći da se hvali, Dostanić kaže da su svi igrači maksimalno shvatili i odradili prvi dio prirpema u Mariboru.

"Samo kažemo da su naši igrači uradili izvanredno sve ono što jedan profesionalac mora da uradi i što se podrazumijeva. Sada nas očekuje druga faza gdje dolaze neke bitnije stvari, najviše na taktičkom planu. Tu se očekuje da igrači pokažu kvalitet i izbore se za dres Crvene zvezde", nagovještava Dostanić.

Kako se u toj borbi snalaze novajlije Marko Vešović, Vladan Binić i povratnik Ognjen Koroman?

"Novajlije su se odlično uklopile, kao i naši igrači iz Omladinskog pogona i iz Sopota. To je ono što mi tražimo. Oni su pokazali da na njih možemo da računamo. Nismo pretjerivali, ubacivali smo ih na kašiku i samo kad zasluže dres Crvene zvezde dobiće šansu", rekao je Dostanić i dodao:

"Ja sam zadovoljan njihovim radom, ali sada treba da pokažu kvalitet i opravdaju zbog čega smo ih doveli u prvi tim. Mislim da su na dobrom putu, trebalo bi tako da nastave".

O pojačanjima?

"Što se toga tiče, vi znate da se ja mnogo ne izjašnjavam. Rekao sam da su Crvenoj zvezdi potrebni kvalitetni igrači i mislim da smo u ovom trenutku uzeli kvalitetne igrače, kao što su Vešović, Binić, Koroman... To su igrači čiji kvalitet znamo, pogotovu Ognjena (Koromana), koji je vrhunski igrač i ako bude spreman, mislim da će moći da pokaže svoje pravo lice", prokomentarisao je Dostanić, koji će 12. jula vratiti ekipu u Pohorje, samo u drugi hotel.

Tu će Zvezda boraviti do 21. jula, tri dana prije starta u Evropi.

Da li je sa Vešovićem, Binićem i Koromanom završen prelazni rok, bar što se pojačanja tiče?

"Mi hoćemo kvalitet, na to smo se opredijelili, ali sigurno nećemo istrčavati dok ne bude posao završen", rekao je Dostanić.

(MONDO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC