• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kasiljas: Najvažniji meč u istoriji

Kapiten Španije ocijenio da je duel sa Njemačkom u Južnoj Africi važniji od onog prije dve godine u finalu EP.

 Kasiljas: Najvažniji meč u istoriji Izvor: MONDO

Iker Kasiljas će u srijedu uveče, sa kapitenskom trakom oko ruke, povesti saigrače u borbu za finale Svjetskog prvenstva. Protivnik Španaca biće Nijemci, stari znanci...

"To je najvažnija utakmica u našoj istoriji. Možda je čak važnija i od finala Evropskog prvenstva koji smo igrali prije dve godine", jasan je bio Kasiljas.

Tada je Španija pobijedila Njemačku 1:0 i postala šampion Starog kontinenta.

"Uz malo strpljenja Španija je uspjela da stekne poštovanje cijelog svijeta. Posljednje dve - tri godine i španski klubovi i reprezentacija su osvajali trofeje".

Predsjednik UEAF Mišel Platini izjavio je da je veoma srećan što se su čak tri selekcije iz Evrope plasirale u polufinale.

Pored Španije i Njemačke, u polufinalu će igrati i Holandija, čiji protivnik je Urugvaj.

"Sve ekipe neguju različite stilove igre i zaslužno su došle do dobrog rezultata. Nijemci su fizički odlično pripremljeni, Holanđani su brzi, dok je Urugvaj tipičan predstavnik južnoameričkog fudbala. Mi smo relativno novi u ovoj elitnoj grupi, ali smo dobili mnogo pohvala i svi nas kopiraju".

Golman Španije izjavio je i da je nedostatak timskog duha ono što je možda koštalo Argentinu i Portugal plasmana u završnicu Svjetskog prvenstva.

"Iznenađen sam što Portugal sa Ronaldom i Argentina sa Mesijem nisu prošli dalje. Pokazalo se da jedan igrač ne čini ekipu. Pojedinac može da odluči utakmicu, ali se na kraju sve svodi na timski rad".

Kasiljas je za reprezentaciju Španije debitovao 2000. godine, a u bogatoj kolekciji trofeja, nedostaje mu jedino onaj namijenjen pobedniku Svjetskog prvenstva.

"U reprezentaciji sam imao sreće sa kapitenima. Tu su bili Fernando Jero, Raul Gonsales i Abelardo Fernandez. Od njih sam zaista mnogo naučio. Sada je moj red da prenesem dalje svoja iskustva, pošto sam među starijima u ekipi", zaključio je Kasiljas.

(Beta, MONDO, foto AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC