• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Madridu - neprijatno!

Autor mondo.rs

Šampion Evrope i sveta odlaskom Zidana i Kristijana nije "na pola" sezone ispao iz trke za titulom prvaka, već doveo u pitanje i plasman u Ligu šampiona.

Od kada je pobedama nad Kašimom iz Japana i Al-Ainom iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, posle titule prvaka Evrope odbranio i titulu šampiona sveta u fudbalu, Real Madrid osvojio je jedan bod u Novoj godini.

U četvrtak na "El Madrigalu" bilo je burnih 2:2 u duelu sa Viljarealom, ove nedelje na "Santijago Bernabeu" stadionu u prestonici bilo je neprijatnih:

Real Madrid - Real Sosijedad 0:2 (0:1), uz crveni karton za krilnog napadača domaćih, Lukasa Vaskeza u 61. minutu.

Plavo-beli sa obale Atlantika doživeli su četiri uzastopna poraza pred dolazak u Madrid, ali su u isto vreme bili dovoljno dobri za pobedu nad onim što je ostalo od trostrukog uzastopnog osvajača Lige šampiona.

Kasemiro je u 1. minutu meča pomislio da je prerano da arbitar Hoze Luis Manuera Montero nekakvo povlačenje za dres kazni penalom, ali se prevario, pa je Vilijan Žoze neočekivano dobio priliku da dovede sastav iz San Sebastijana u vođstvo udarcem sa bele tačke.

Real Madrid: Kurtoa - Karvahal, Varan, Ramos, Marselo (od 77. Regilon) - Kros (od 80. Sebaljos), Kasemiro (od 57. Isko), Modrić - Vaskez, Benzema, Vinisijus.

Real Sosijedad: Rulji - Elistondo (od 69. Saldua), Ljorente, Moreno, Munjoz (od 84. Subeldija) - Merino (od 73. Pardo), Iljaramendi, Zurutuza - Januzaj, Vilijan Žoze, Ojarzabal.

Pogodak pored Tiba Kurtoe toliko burno je proslavio da je i sam zaslužio žuti karton.

U igri 11 na 11, Madrid je krenuo svim silama prema argentinskom rezervisti Heronimu Ruljiju, čoveku koji nije stajao na "crti" punih 13 utakmica, odnosno od 25. septembra. Karim Benzema u xy šansi od odlaska Ronalda u Juventus nije pogodio okvir gola u 10. minutu, a u narednoj akciji, Rulji je fantastično zaustavio udarac najboljeg igrača sveta za prošlu godinu, Luke Modrića.

Ove godine, Real će morati da potraži čoveka koji će slati loptu u mrežu u kontinuitetu, kakvog Solari ove nedelje uveče pred 53.412 navijača na tribinama nije imao.

Jalova inicijativa "kraljevića" uz poneki proćerdan zicer trajala je do 61. minuta, kada je Zidanov "čovek od poverenja" Lukas Vaskez naterao Manuera da mu pokaže i drugi žuti karton. Solari je tada morao da "tumba" desetoricu preostalih na terenu i nije to loše uradio, ali brojčano inferiorni beli ni u tom periodu meča nisu uspevali da savladaju Ruljija.

Kako to obično biva, usledila je kazna za neopreznu inicijativu, pa se Vilijan Žoze iz uloge strelca "prebacio" u ulogu "pakera" i namestio lagan pogodak Rubenu Pardu za konačnih 0:2 u 83. minutu.

Taj pogodak videlo je, paušalnom procenom, oko 40.000 ljudi.

DERBI NA "PICHUANU": CENTIMETRI ODLUČIVALI!

Ako to već nismo više puta konstatovali u 2018, red je da u prvoj nedelji 2019. godine primetimo da je odlazak Zinedina Zidana i Kristijana Ronalda iz najtrofejnijeg kluba Evrope doveo u pitanje i plasman ostatka tima u Ligu šampiona za sezonu 2019/20.

Ranije u nedelju, gradski rival Atletiko zabeležio je dobar rezultat na "Pichuanu", a Španija je potom čekaka izlazak šampiona na stadion u predgrađu Madrida, kako bi "sabrala" zaostatak ostalih u odnosu na Barselonu.

Pretpostavljate šta se dogodilo.

Ovu (ili bolje reći - i ovu) utakmicu, trener Santijago Solari morao je da priprema bez povređenog Gareta Bejal.






Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Nemanja

Veoma loša situacija...

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC