• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Snajder: U finalu smo, nije važno kako

Najefikasniji Holanđanin na Mundijalu izjavio je da je poslije pobjede nad Urugvajem srećniji nego kada je sa Interom osvojio Ligu šampiona.

 Snajder: U finalu smo, nije važno kako Izvor: MONDO

Vesli Snajder, strijelac pet golova na Svjetskom prvenstvu, kao i Španac David Vilja, morao je da se uštine da bi bio siguran da ne sanja.

Holandija će u nedjelju od 20.30 časova igrati sa Njemačkom ili Španijom za titulu svjetskog prvaka!

"Ovo je nevjerovatno! Bio je to težak meč, prava bitka, u kojoj smo na kraju postali nepažljivi i Urugvaj je prišao nadomak izjednačenja. Ali na Svjetskom prvenstvu je najvažnije pobjeđivati, jer sutra će se malo ko sjećati kako smo to uradili. Još mi nije jasno da smo u finalu", rekao je Snajder.

Strijelac drugog pogotka u polufinalu sa Urugvajem (3:2) prije samo mjesec i po dana je postao klupski prvak Evrope sa Interom. Na drugoj strani, u timu Bajerna, bio je Arjen Roben, koji je takođe dao gol u utorak.

"Finale Lige šampiona je najveća stvar na klupskom nivou, ali ništa ne može da se poredi sa finalom Mundijala. Blizu smo trijumfa i moramo bar malo da proslavimo ovu pobjedu, prije nego što prebacimo fokus na sljedeću utakmicu", dodao je efikasni "vezista".

Selektor Bert Van Marvijk pomislio je u drugom poluvremenu da se Holandija 32 godine nije našla u finalu SP.

"Kao mala zemlja možemo biti veoma ponosni na ovaj rezultat. Trebalo je da damo i četvrti gol, tako bismo spriječili dramu do koje je došlo u posljednjim minutima. Ali ovo je ipak Svjetsko prvenstvo, na kojem je konačni rezultat jedino što je važno".

Urugvaj nije uspio da se plasira u finale poslije okruglo 60 godina. Čekanje se nastavlja i pitanje je kada će fudbaleri iz takođe male južnoameričke zemlje imati ovakvu šansu.

"Naši protivnici su bolje koristili svoje šanse. Dali su prelijepe golove za fudbal, a šokantne za nas. Ipak, ponosan sam na učinak Urugvaja. Niko nije očekivao da odemo ovako daleko i to je stvar koja ublažava tugu poslije poraza", istakao je selektor Oskar Tabarez.

Na putu do polufinala, Urugvaj je pobijedio listom neevropske reprezentacije - Južnu Afriku, Meksiko, Južnu Koreju i Ganu na penale, dok je sa Francuskom remizirao još prvog dana SP.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC