• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Duško Tošić prelomio i izabrao Zvezdu!

"Srećan sam što sam u Zvezdi. To je klub za koji navijam i nadam se da ću moći da ispunim ciljeve kluba, navijača i svoje naravno", kaže Tošić.

 Duško Tošić prelomio i izabrao Zvezdu! Izvor: MONDO

Na kraju Crvena zvezda!

Duško Tošić je prelomio, a njegov novi klub nije časio časa.

U četvrtak, 8. jula, bivši fudbaler OFK Beograda, Sošoa, Verdera, Portsmuta i Kvins Park Rendžersa biće predstavljen kao najnovije pojačanje osvajača Kupa Srbije, zajedno sa povratnikom Ognjenom Koromanom.

"Srećan sam što sam u Zvezdi. To je klub za koji navijam i nadam se da ću moći da ispunim ciljeve kluba, navijača i svoje naravno. Znam koje su mi obaveze i jedva čekam da se priključim timu", rekao je Tošić u srijedu, poslije konačnog dogovora sa sportskim direktorom Crvene zvezde Ivanom Adžićem.

Tošić, koji je rođen 19. januara 1985. godine u Zrenjaninu, potpisao je ugovor na tri godine, saopšteno je iz Ljutice Bogdana, čime su uspješno završeni neizvjesni pregovori u trajanju od mjesec dana.

U FUDBALSKOM "CV" I REPREZENTATIVNI MEČEVI

"Ispunili smo jedan od ciljeva ovog prelaznog roka. Znao sam da će posao biti završen od trenutka kada mi je prije mjesec dana Tošić pružio ruku", rekao je Adžić.

Tošić je dugo vagao da li da se vrati u srpski fudbal, iz kojeg je otišao 2006. godine ili ipak potraži angažman u inostranstvu. Na stolu je imao ponude Crvene zvezde i Partizana, u jednom trenutku izjavio je da se dvoumi i da su šanse 50-50, poslije čega je trener crno-bielih Aleksandar Stanojević poručio Tošiću da u Humskoj na njega ne računaju.

Zvezda nije odustala i na kraju je dobila igrača koji u fudbalskom "CV" ima devet nastupa za reprezentaciju i jedan gol.

Lijevonogi bek u srijedu se upoznao sa trenerom Ratkom Dostanićem i novim saigračima, a već popodne će zadužiti opremu i odraditi prvi trening u novom klubu.

Dogovor sa Crvenom zvezdom Tošiću je omogućio da ostane u Beogradu, gdje žive njegova supruga, estradna umjetnica Jelena Karleuša i dvije kćerkice Atina i Nika. Duško i Jelena vjenčali su se u junu 2008. godine, 7. septembra iste godine na svijet je stigla Atina, a istog datuma naredne i Nika.

BLIZU JELENE, ATINE I NIKE

Poslije četiri uspješne godine u OFK Beogradu (2002/2006), tokom kojih je stekao status standardnog mladog reprezentativca, Tošić je ljeta 2006. godine prešao u francuski Sošo, gdje se zadržao jednu sezonu i odigrao 40 prvenstvenih mečeva, uz jedan postignut gol.

Narednog ljeta, prešao je u Verder iz Bremena, sa kojim je potpisao ugovor do 2011. godine, ali je od 2007. do zime 2010. godine odigrao svega 22 utakmice u Bundesligi za slavni klub.

Tokom sezone 2009/2010 nastali su problemi između Tošića i čelnika Verdera, tako da je 1. februara ove godine raskinut ugovor između kluba i igrača, a lijevonogi bek je 12 dana kasnije potpisao za engleski Portsmut. S obzirom na to da se taj klub nalazio u ozbiljnoj finansijskoj krizi u tom trenutku, Fudbalska asocijacija Engleske nije ratifikovala ugovor, tako da se Tošić razišao sa "pompejcima" poslije mjesec dana i jednog pojavljivanja na klupi tima u meču FA kupa.

Kraj sezone, Tošić je dočekao u Kvins Park Rendžersima, sa kojima je potpisao kratkoročni ugovor 25. marta ove godine. Sedmog jula, postao je novi fudbaler Crvene zvezde...

(MONDO, foto: crvenazvezdafk.com, Facebook profil Jelene Karleuše)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC