• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Klubove i reprezentaciju BiH čeka suspenzija!

Upravni odbor FS BiH jednoglasno je odbio direktivu FIFA i UEFA, odnosno zauzeo stav da i dalje treba da ostane tročlano Predsjedništvo.

 Klubove i reprezentaciju BiH čeka suspenzija! Izvor: MONDO

Evropska i svjetska fudbalska federacija striktno su naredili Fudbalskom savezu BiH da se dogovore oko izbora jednog predsjednika i dva potpredsjednika. U protivnom slijede sankcije reprezentaciji BiH i kubovima u evropskim i svjetskim takmičenjima!

Međutim, Upravni odbor FS BiH jednoglasno je odbio direktivu FIFA i UEFA, odnosno zauzeo stav da i dalje treba da ostane tročlano Predsjedništvo.

"Jednoglasno je usvojena informacija o sastancima sa predstavnicima FIFA/UEFA, s tim što je zaključak Izvršnog odbora da se prihvati posljednji prijedlog nacrta Statuta FS BiH, koji su pripremili FIFA/UEFA, izuzev odredbi koje se odnose na funkciju Predsjednika, jer je stav Izvršnog odbora da FS BiH i dalje treba da ima tročlano Predsjedništvo", navodi se u zvaničnom sajtu FS BiH.

Jedina šansa da "zmajevi" igraju kvalifikacije za EURO 2012 odnosno da Borac, Željezničar, Široki Brijeg i Zrinjski nastupe u pretkolima evropskih takmičenja je da Generalna skupština FS BiH, koja će biti održana 16. jula u Sarajevu, prihvati sugestije odnosno direktive FIFA i UEFA.

"Ne mogu da vjerujem šta se događa, ne znam kako je nekome stalo da se suspenduje reprezentacija i da ne igramo kvalifikacije. Iz FIFA su nam jasno dali do znanja, ukoliko se ne dogovorimo da imamo jednog predsjednika i dva podpredsjednika, dolazi do sankcija koje nam neće donijeti ništa dobrog, Tek tada će se pojedinci uhvatiti za glavu", izjavio je predsjedavajući Predsjedništva FS BiH Sulejman Čolaković.

Prema njegovim riječima, krivci za takvo stanje su delegate iz reda srpskog i hrvatskog naroda.

"Srbi i Hrvati ne žele jednog predsjednika, zbog njih i jeste situacija ovakva. Što se mene tiče, neka predsjednik bude iz reda srpskog naroda, to uopšte nije bitno. Vidjećemo šta će od svega biti, ja se nadam da ćemo do tada pronaći zajednički stav i da ćemo se složiti da imamo jednog predsjednika", dodao je Čolaković.

Ipak, on nije želio da objasni, kako to da je na sjednici UO lično glasao da ostane tročlano Predsjedništvo, a u izjavi za medije je optužio druge da su krivci!

Bilo kako bilo, "Dan D" za fudbal u BiH je 16.juli!

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC