• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FIFA suspendovala Radomira Antića!

Radomir Antić kažnjen je sa 14.000 švajcarskih franaka i neće moći da vodi reprezentaciju Srbije u naredna četiri zvanična meča!

 FIFA suspendovala Radomira Antića! Izvor: MONDO

Odnosno, u prva četiri duela kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Ukrajini i Poljskoj 2012. godine...

Ovu odluku u srijedu, 7. jula, saopštila je Disciplinska komisija FIFA, kojaje zasjedala četiri dana prije toga, u Johanesburgu.

Antić je kažnjen zbog "neprimjerenog ponašanja poslije utakmice Srbija - Australija 1:2", odnosno eliminacije srpskog tima u prvoj fazi Mundijala.

Fudbalski savez Srbije istog dana saopštio je da će se žaliti na ovu odluku, ne samo kod FIFA, već i ukoliko bude bilo potrebno, pred Nezavisnim sudom za sportsku arbitražu u Lozani!

BEZ ANTIĆA NA MEČU SA ITALIJOM?



Bude li Antić zaista suspendovan na četiri meča kvalifikacija, on neće moći da predvodi Srbiju 3. septembra protiv Farskih Ostrva u gostima, 7. septembra protiv Slovenije u Beogradu, 8. oktobra protiv Estonije takođe u Beogradu i 12. oktobra, kada "orlovi" budu gostovali Italiji.

Komisijom FIFA, koja je kaznika Antića, predsjedavao je Marsel Matiher iz Švajcarske, uz prisustvo članova Largela (Švedska), Hadajea (Alžir), Gladinga (Novi Zeland) i Saleha (Pakistan).

Pošto "orlovi" nisu prošli u osminu finala SP, ova kazna prenosi se na prvu narednu zvaničnu utakmicu Srbije, a ona je u novom ciklusu kvalifikacija, za EURO 2012. To je u skladu sa članom 38, stav 2a, Disciplinskog pravilnika FIFA, navodi se u saopštenju koje je stiglo na adresu FSS.

FSS: KAŽNJEN CIJELI SRPSKI FUDBAL



"Fudbalski savez Srbije izražava nezadovoljstvo zbog neprimjerene kazne zbog koje će iskoristiti sve pravne potencijale kroz žalbu Komisiji FIFA, koja će uslijediti u roku od sedam dana. Iznenađeni smo rigoroznom kaznom, tim prije što su srpski fudbaleri i rukovodstvo pokazali visok nivo sportskog ponašanja i tolerancije tokom kvalifikacija i samog turnira Svjetskog kupa u Južnoj Africi", saopštio je FSS, u čijem se saopštenju dodaje:

"Ovim nije kažnjen samo selektor Antić, već i reprezentacija i srpski fudbal u cjelini, jer se nalazimo na pragu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2012. U cilju zaštite sportske pravde i fudbalskih interesa, Pravni i administrativni tim Fudbalskog saveza Srbije spreman je da se zbog ovako oštre i grube kazne žali čak i Nezavisnom sudu za sportsku arbitražu u Lozani, ukoliko bude neophodno".

U dijelu odluke koji je citiran na sajtu FSS nije pojašnjeno šta je FIFA podrazumijevala pod "neprimjerenim ponašanjem". Ipak, ono što je moglo da se vidi na stadionu Mbombela u Nelspruitu je da su urugvajski sudija Horhe Larionda i Antić imali žestok razgovor po završetku meča.

LARIONDINA OSVETA U ZAPISNIKU




Prema svjedočenju očevidaca, Antić je Lariondi zamjerio što nije svirao penal u finišu utakmice, kada je Tim Kejhil očigledno igrao rukom. Sve se odigralo pri rezultatu 1:2, a eventualnim golom, Srbija bi izborila plasman u osminu finala, gdje bi se sastala sa reprezentacijom SAD, a kasnije bi išla na pobjednika meča Urugvaj - Južna Koreja.

To se nije dogodilo i zbog činjenice da je Larionda poništio, po mnogim mišljenjima, regularan gol Pantelića za 2:2.

Antić je, poslije priče o penalu, očevici tvrde par desetina sekundi govorio nešto Urugvajcu na španskom jeziku, a s obzirom na više nego oštru kaznu koju je kasnije izrekla FIFA, nema sumnje da je Larionda u zapisnik unio veoma sočne detalje... Izrečene ili ne.

Ironično, FIFA je kasnije Lariondu odstranila sa Mundijala zbog katastrofalnog suđenja, ponovljenog i na meču osmine finala između Njemačke i Engleske (4:1), kada je Urugvajac poništio očigledan gol Englezima za 2:2.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC