• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Antićev grijeh isti kao Skolarijev?!

Antić je kažnjen sa četiri meča suspenzije zbog verbalnog napada na Lariondu. Istu kaznu, "popio" je Skolari za udaranje Dragutinovića.

 Antićev grijeh isti kao Skolarijev?! Izvor: MONDO

Dok Fudbalski savez Srbije sprema žalbu na odluku FIFA da selektora reprezentacije Radomira Antića suspenduje na četiri zvanična meča, nije loše podsjetiti se na jedan incident iz ne tako davne prošlosti, koji je takođe bio vezan za "orlove".

Tadašnji selektor Portugala, Brazilac Luis Felipe Skolari, poslije remija njegovog tima protiv "orlova" u kvalifikacijama za EURO 2008 (1:1), ušao je u raspravu sa Ivicom Dragutinovićem i udario ga šakom u lice. Jasno, pred milionskim auditorijumom...

Razlog je bila navodna uvreda izrečena od strane Dragutinovića na španskom jeziku. Defanzivac Srbije isključen je u finišu utakmice sa Portugalom, u kojoj je Skolarijevom timu bila potrebna pobjeda, jer su se u tom periodu kvalifikacija za EP u Švajcarskoj i Austriji, Portugalci nalazili na nezavidnoj poziciji u grupi.

Poslije kraće rasprave te večeri, 12. septembra 2007. godine, sijevnula je Skolarijeva pesnica, a šokirani Dragutinović pokušao je potom da se domogne 58-godišnjeg Brazilca i vrati mu milo za drago, ali mu to nisu dozvolili stjuarti, saigrači, ljudi sa klupe Portugala...

UEFA je reagovala prilično brzo i suspendovala Skolarija do kraja kvailifikacija, odnosno na ČETIRI UTAKMICE. Uz doplatu od 12.120 evra.

Toliko je utakmica zabrane za (navodne) uvrede izrečene urugvajskom sudiji Horheu Lariondi dobio i selektor Srbije Radomir Antić od strane FIFA. Drugim riječima, fizički i verbalni napad kažnjeni su identično, s tim da je Antiću određena nešto niža novčana kazna od 10.500 evra.

E sad... Fudbalski savez Portugala se žalio, Skolari se nevoljno izvinio i UEFA je Brazilcu smanjila kaznu na - dvije utakmice suspenzije!?

On se 11. novembra iste godine vratio na klupu Portugala, a kasnije je izborio i plasman na EURO, gdje Srbija sa Havijerom Klementeom na čelu nije otišla.

FSS je naveo da će žaliti ne samo kod FIFA, već i pred Nezavisnim sudom za sportsku arbitražu u Lozani. Iz ovog poređenja možda može da se izvuče zaključak da li je Antić kažnjen prestrogo, odnosno da li je uopšte zaslužio kaznu.

Kakvu kaznu bi trebalo da dobije Larionda za propuste na Mundijalu, poput onog u meču osmine finala Njemačka - Engleska (4:1), kada nije vidio očigledan gol Franka Lamparda za 2:2. I da li će biti kažnjen onaj ko je izvršio takvu selekciju sudija za SP 2010. godine, najvažniji fudbalski događaj u periodu od četiri godine, da se od početka Mundijala, pa dok tamo nisu ostala samo četiri tima i gospoda Ravšan Irmatov, Hauard Veb i Viktor Kasai (slava im), pričalo samo i isključivo o katastrofalnim sudijskim greškama.

"Za dobro igre".

To je moto FIFA...

(N. Janković - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC