• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Njemačka - Španija 0:1 (KRAJ)

Prvi put u svojoj istoriji Španci u finalu Mundijala! Istorijski gol Karlesa Pujola. Nijemci ni nalik onoj strašnoj ekipi...

 Njemačka - Španija 0:1 (KRAJ) Izvor: MONDO

Oktopod Pol je bio u pravu! Opet! Na radost Španaca, na žalost Nijemaca.

Španija je pobijedila Njemačku 1:0 golom Karlesa Pujola u 73. minutu i u finalu protiv Holandije imaće priliku da objedini evropsku i svjetsku krunu!

I ne samo to - fudbaleri Španije mogli bi da se pridruže kolegama košarkašima, koji su takođe i evropski i svjetski prvaci!

Trenutak odluke dogodio se u drugom poluvremenu. Ćavi je sjajno izveo korner, pogodio je Pujola u glavu koji je jakim udarcem glave sa 11 metara poslao loptu iza leđa Manuela Nojera.

Kako li je tek jednom nepoznatom muškarcu, koji je u jednoj britanskoj kladionici uplatio pola miliona evra(!!!) na pobjedu Njemačke u ovom meču? To je jedna od najvećih uplata na jedan meč u istoriji svjetskih prvenstava.

"SUPERMEN" ULETIO NA TEREN



Početak utakmice obilježilo je uletanje u teren jednog muškarca koji je na sebi imao majicu sa znakom Supermena i natpisom" "Mir u svijetu". U rukama je imao, naravno, vuvuzelu!

Njemačka i Španija odigrali su do sada 20 utakmica. Nijemci su uspješniji - imaju osam pobjeda, Španci šest a šest mečeva je završeno remijem.



Nijemci nikada nisu izgubili od Španije na svjetskim prvenstvima (dvije pobjede i jedan remi). Ovo im je prvi poraz...

Uskoro opširnije...

STADION: "Moses Mabida", Durban
SUDIJA: Viktor Kasai (Mađarska)

NJEMAČKA: Manuel Nojer, Filip Lam, Arne Fridrih, Per Mertezaker, Žerom Boateng (od 52. minuta Jansen), Pjotr Trohovski (od 62. minuta Tonis Kros), Sami Kedira (od 79. minuta Mario Gomez), Bastijan Švajnštajger, Lukas Podolski, Mesut Ozil, Miroslav Klose.

ŠPANIJA: Iker Kasiljas, Serhio Ramos, Đerar Pike, Karles Pujol, Đoan Kapdevila, Ćabi Alonso, Ćavi, Andres Inijesta, Serhio Buskets, Pedro (od 85. minuta Silva), David Vilja (od 79. minuta Fernando Tores).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC