• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vilja: Pravi smo!; Lam: Gdje nam je hrabrost?

Ćavi igrač utakmice. Imao 92 uspješna dodavanja iz 106 pokušaja, najvažnije u 73. minutu. Nijemci u bedaku.

 Vilja: Pravi smo!; Lam: Gdje nam je hrabrost? Izvor: MONDO

Statistika, kreativnost, hobotnica Pol...Sve je bilo na strani Španije u polufinalu protiv Njemačke. I zasluženo, Španci će prvi put u svojoj istoriji igrati u finalu Mundijala.

"Idemo u finale", oduševljeno je španska "Marka" razvukla naslov na svojoj online stranici, veličajući Karlesa Pujola i njegov sjajan udarac glavom u 73. minutu koji je "furiju" odveo u finale Svjetskog prvenstva, na megdan Holandiji.

A drugi španski list "As" donosi naslov: "Viva Espana!".

Španci su igrali svoju pas igru. Statistika kaže da su probali da naprave 731 pas, a da su 590 puta u tome uspjeli (81 odsto uspješnosti). Nijemci su imali 589 pokušaja i uspjeli su 441 put.

Igrač utakmice, Ćavi, koji je centrirao Pujolu za gol odluke, imao je 106 pokušaja dodavanja lopte, a čak 92 puta je uspio da pronađe svoje saigrače! Najvažnije dodavanje imao je u 73. minutu

I u šutevima na gol Španija je bila uspješnija - 13 prema pet, a odnos šuteva u okvir gola bio je osam prema tri za Španiju.

"Pokazali smo da smo najbolji onda kada je najvažnije. Mislim da je ovo najbolja utakmica koju smo odigrali. Zaslužili smo da pobijedimo sa većom razlikom, ali je gol Pujola ipak bio dovoljan za finale. Oduševljeni smo", izjavio je vodeći strijelac šampionata David Vilja.

Nijemci su razočarani. Kapiten Filip Lam konstatovao je da bolji ide dalje, a sebi i saigračima je zamjerio na nedostatku hrabrosti.

"Znali smo da je Španija glavni favorit za titulu, stvarno imaju veoma jaku ekipu. Ali, nismo igrali dovoljno hrabro u prvom poluvremenu. Došli smo do nekih šansi u drugom dijelu meča, no to nije bilo dovoljno za pogodak. Mnogo smo razočarani. Htjeli smo toliko toga, a na kraju nismo uspjeli", rekao je Lam.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC