• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FK Sarajevo: Sačuvali smo ekipu, to je najbitnije

Autori mondo.ba Autori Fena

Husref Musemić obavio je danas prozivku igrača i započeo pripreme za drugi dio domaćeg prvenstva, u kojem će se "bordo" klub boriti za titule u Premijer ligi i Kupu Bosne i Hercegovine.

Sarajevo je uspjelo zadržati kostur ekipe koji je osvojio titulu jesenjeg prvaka i uvjerljivo zauzeo prvo mjesto na ligaškoj tabeli, a Musemić je zadovoljan kako njegova ekipa u ovim trenucima izgleda.

Igrači Sarajeva su dobili plan rada po kojem su trebali tokom pauze individualno raditi. Musemić ističe da ne zna koliko je koji igrač plan ispoštovao, ali da će se nakon nekoliko treninga znati ko je radio a ko ne.

"Na prozivci se pojavilo dosta igrača i taj spisak ćemo skratiti. Nismo puno mijenjali ekipu što nam je bio cilj. Želimo ostati na prvom mjestu i učinićemo sve u sportskom smislu da u tome uspijemo. Klub nam je omogućio dobre uslove i sada je na nama da se dobro pripremimo i da, ako je to moguće, budemo bolji nego jesenas", izjavio je Musemić.

Šef struke Sarajeva naglašava da se njegova ekipa neće opuštati, te da je veoma bitno što je klub uspio zadržati igrače.

"Moramo iz utakmice u utakmicu osvajati bodove, opuštanja ne smije biti ili da neko pomisli da smo prije vremena završili posao. Uspjeli smo sačuvati igrače i mislim da je to velika stvar za nas. Pokušaćemo od svakog igrača izvući maksimum i doći do cilja", objasnio je.

Osvrnuo se i na dolazak Darka Lazića i istakao da se on mora izboriti za mjesto u ekipi.

"Radi se o igraču koji iza sebe ima zavidnu karijeru i puno utakmica. Informcije govore da ima kvalitet i sada je na njemu da to opravda i da doprinos ekipi", zaključio je Musemić.

Kapiten ekipe Krste Velkoski očekuje teži početak priprema i nada se da će igrače zaobići povrede.

"Pauza je bila duga, drago mi je što smo počeli s pripremama. Znamo kakvi su nam ciljevi i potrudićemo se da ostvarimo rezultate, a znaćemo u maju koliko smo dobro radili. Očekuje nas teži period priprema, nadam se da će nas zaobići povrede i da ćemo svi biti zdravi", kazao je napadač "bordo" tima.

Velkoski je prije par dana produžio ugovor sa Sarajevom, a ističe da je još rano govoriti o završetku karijere.

Jedan od najboljih igrača Sarajeva, veznjak Amar Rahmanović naglašava da je ekipa koncentrisana na pripreme, te da igrači ne razmišljaju o protivnicima.

"Ako mi budemo pravi, ne trebamo puno razmišljati o Zrinjskom i Željezničaru. Drago mi je što smo ostali na okupi", rekao je Rahmanović.

Sarajevo će nastaviti pripreme u Ljubuškom, a zatim u Antaliji gdje igrače "bordo" tima očekuju bolji uslovi i tereni.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC