• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Del Boske: Đavolski dobar posao

Španija je slavila do kasno u noć - reprezentacija se prvi put plasirala u finale Svjetskog prvenstva.

 Del Boske: Đavolski dobar posao Izvor: MONDO

Minimalnom pobjedom nad Njemačkom u polufinalu u srijedu uveče u Durbanu, "crvena furija" je reprizirala finale Evropskog prvenstva iz 2008. i došla nadomak svjetskog trona.

"Čestitam svim mojim igračima, od odbrane do napada, igrali su sjajno. Bio je ovo đavolski dobar meč. Sada je pred nama još samo jedna utakmica i hajde da vidimo da li možemo da nastavimo da kontrolišemo loptu. Fizički smo spremni i vrijeme je da dođemo do konačnog trijumfa", rekao je selektor Vinsent Del Boske.

Španija je do prvog plasmana u finale Svjetskog prvenstva stigla zahvaljujući golu Karlosa Pujola u 73. minutu utakmice, ali je cijelim tokom meča bila bolja ekipa na terenu.

Posljednji sudijski zvižduk označio je i početak slavlja za Špance. Golman Iker Kasiljas skočio je na ramena Pujola, koji je visoko podigao ruke. Meč je sa tribina posmatrala i španska kraljica Sofija, koja je sjedila između predsjednika Južne Afrike Džejkoba Zume i predsjednika Svjetske fudbalske federacije, Sepa Blatera.

"Ova ekipa je zaslužila finale, ali želimo još. Želimo da budemo šampioni", istakao je napadač David Vilja, sa pet golova najbolji strijelac Mundijala, uz Veslija Snajdera iz Holandije, protivnika Španije u finalu.

Selektor Njemačke Joahim Lev priznao je da je u finale otišao bolji tim.

"Španija je već dvije ili tri godine među najboljim timovima svijeta. Ujedinjeni su oko cilja ekipe. Lopta dobro kruži u njihovoj igri. Mi jednostavno nismo mogli da igramo onako kako smo željeli. Imali smo velike planove, ali su se svi oni izjalovili", objasnio je Lev.

Njemački strateg je otišao i korak dalje i prognozirao da će Španija u finalu pobjediti i Holandiju.

"Dobar su tim, dugo su zajedno. Siguran sam da Španci mogu da pobjede. Oni mogu da pobjede svakoga, jer su zaista dominantni i teško je zaustaviti njihov napad", ocijenio je Lev, koji je imao kratak komentar na Pujolov gol poslije centaršuta Ćavija iz kornera.

"Trebalo je da presječemo taj pas", zaključio je Lev.

(Beta/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC