• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koroman: Titula; Tošić: Da se vratim u život

Ognjen Koroman želi novu titulu sa Crvenom zvezdom, a Duško Tošić tvrdi da Partizan nije bio protvikandidat Zvezde u pokušaju da ga angažuje.

 Koroman: Titula; Tošić: Da se vratim u život Izvor: MONDO

Crvena zvezda će u narednoj sezoni igrati bez kapitena Nikole Lazetića, ali su zato došla dvojica, takođe iskusnih igrača - Ognjen Koroman i Duško Tošić.

Na predstavljanju u klubu, Koroman je izjavio: "Hoću novu titulu", dok je bivši fudbaler OFK Beograda, koji je posljednjih sezona malo igrao, izrazio nadu da će mu Zvezda "pomoći da se vrati u fudbalski život".

"Srećan sam što sam opet u crveno-bijelom dresu. Daću sve od sebe da opravdam očekivanja. Nadam se mnogo boljoj igri u narednoj sezoni i povratku titule u klupske vitrine. Tu je i Kup UEFA u kome svi želimo da stignemo do grupne faze takmičenja", rekao je Koroman, koji je u Zvezdi već igrao od februara 2007. godine do juna 2009.

Titulu šampiona Srbije osvojio je 2007. godine, kada i nacionalni Kup. U naredne dve sezone nije imao takvog uspjeha, pa je prošlu godinu proveo u korejskom Inčonu kod nekadašnjeg selektora Srbije i Crne Gore Ilije Petkovića.

"Maksimalno sam spreman da odgovorim zahtevima stručnog štaba. Bio sam daleko, ali sam igrao u veoma kvalitetnoj ligi. Dosta sam napredovao, iako imam već 31 godinu. Mnogo sam naučio, spremniji sam, jači nego prije", istakao je Koroman, koji je potpisao dvogodišnji ugovor.

Tošić je potpisao saradnju na tri godine koja bi trebalo da mu donese mir poslije nekoliko turbulentnih godina.

Bivši fudbaler OFK Beograda je u sezoni 2006/2007 igrao za francuski Sošo, potom je prešao u Verder iz Bremena, ali je tamo retko igrao, osim na prvih nekoliko utakmica. Potom je bio u Portsmutu, ali zbog finansijskih problema tog kluba nije mogao da igra, pa je pozajmljen engleskom drugoligašu Kvins Park Rendžersu.

"Nisam igrao u kontinuitetu i moj prevashodni cilj u Zvezdi je da se vratim u životu. Nisam zaboravio da igram fudbal, naprotiv. Spreman sam, samo mi nedostaju utakmice. Mi iskusniji treba da ponašanjem budemo primjer mladim igračima Zvezde", istakao je Tošić za koga se interesovao i Zvezdin vječiti rival Partizan.

"Da ne bismo dalje polemisali želim da kažem da se nisam dvoumio između Crvene zvezde i Partizana. Dvoumio sam se između Crvene zvezde i inostranstva. A kao profesionalac saslušao sam sve ponude drugih klubova", pojasnio je 25-godišnji bek, inače suprug pjevačice Jelene Karleuše.

Sportski direktor Zvezde Ivan Adžić izrazio je nadu da će Koroman i Tošić crveno-bijelima donijeti prevagu u susretima sa rivalima u Srbiji i Evropi.

"Koroman je naš stari igrač, vjerovatno najveće pojačanje za sada. Duško je bivši reprezentativac, nadamo se i budući. Obojica su iskusni i nemam šta mnogo da pričam o njima... Prelazni rok još nije završen, ali nove igrače ćemo dovoditi samo ako su sposobni da se odmah skinu u dres i pomognu Zvezdu", rekao je Adžić.

(Beta/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC