• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pep Gvardiola: Skidam kapu Liverpulu

Autor mondo.rs

"Do sada su bili bolji od nas. To ne možemo da poreknemo", rekao je menadžer Sitija uoči još jednog pokušaja da smanji zaostatak za liderom Premijer lige.

Sve velike trenere koji su pisali istoriju fudbala, pamtimo zbog njihovih uspeha, pobeda, trofeja, ali i zbog njihovih velikih rivalstava.

Pep Gvardiola jedan je od velikana koji su menjali i promenili fudbal, približivši ga svom stilu i filozofiji, a tokom poslednjih pet-šest godina i on je dobio svog velikog rivala - Jirgena Klopa.

Dobro je poznato da i pored nedavnog Sitijevog trijumfa protiv Liverpula, Gvardiola i dalje ima negativan skor u međusobnom odnosu protiv Nemca (šest pobeda, dva remija, osam poraza), a dokumentarac o prošlosezonskom Sitijevom osvajanju titule otkrio je celom svetu koliko Pep ceni "Redse".

I koliko ih se plaši.

Uoči četvrtfinalnog dvomeča Lige šampiona protiv Liverpula, Gvardiola je saradnicima šapatom priznao: "Njihovi napadači su dobri. Ta trojica napred (Salah, Firmino, Mane)... Plaše me, opasni su", rekao je tada Katalonac.

Pogledajte:


Ove sezone, Liverpul i Siti vode još žešću borbu u trci za titulu, u kojoj je Klopov tim trenutno u prednost, kao prvoplasirani na tabeli i sa četiri boda više od "građana".

Gvardiola je i ovog petka govorio o taj šampionskoj borbi.

"Imamo još mnogo utakmica da odigramo, ali već sada mogu da kažem Liverpulu 'kapa dole'. Zbog svega što su uradili", rekao je menadžer Sitija "Skaj sportsu".

"Kada neki tim pobedi u toliko utakmica i kada pobedi onako kako oni pobeđuju, to se ne događa slučajno, niti je to pitanje trenutne forme. Zato je to veliki izazov za nas. Moramo da budemo 'tu', da im stavimo do znanja da smo tu. To je sve što možete da uradite kada zaostajete".

Predstojećeg vikenda, Liverpul će na Enfildu dočekati Kristal Palas, a Mančester siti će gostovati Hadersfildu.

"Jedino nam preostaje da pobeđujemo i da kroz naše utakmice stvaramo utisak protivniku da smo zaista jaki. To je jedini način".

Gvardiola je potom uporedio ovu sa prošlom sezonom, kada je njegov tim rutinski osvojio titulu, pobegavši drugoplasiranom Mančester junajtedu čak 19 bodova.

"Neću reći da je ova sezona bolja od prošle. Ovo je potpuno drugačiji izazov i znali smo to. Pričali smo od početka da ne možemo da pobedimo u 18 utakmica zaredom, kao i da će biti nemoguće da u januaru ili februaru imamo devet, 10 ili 11 bodova prednosti u odnosu na protivnike".

"Uostalom, ne možemo da poreknemo - ima jedan tim u Premijer ligi koji je do sada bio bolji od nas. To moramo da prihvatimo i da ih izazovemo", motivisan je Gvardiola za borbu.

Parovi 33. kola

u subotu

Vulverhempton - Lester 13.30
Bornmut - Vest Hem 16.00
Liverpul - Kristal Palas 16.00
Mančester junajted - Brajton 16.00
Njukasl - Kardif 16.00
Sautempton - Everton 16.00
Votford - Barnli 16.00
Arsenal - Čelsi 18.30

u nedelju

Hadersfild - Mančester siti 14.30
Fulam - Totenhem 17.00

Tabela: Liverpul 57, Mančester siti 53, Totenhem 48, Čelsi 47, Arsenal 41, Mančester junajted 41, Votford 32, Lester 31, Vest Hem 31, Everton 30, Vulverhempton 29, Bornmut 27, Brajton 26, Kristal Palas 22, Barnli 21, Sautempton 19, Kardif 19, Njukasl 18, Fulam 14, Hadersfild 11 bodova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC