• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Panceri": Sa suzama, ali ponosni

Nijemci su zadovoljni što se kući ne vraćaju praznih šaka, ali i dalje žale zbog poraza u polufinalu.

 "Panceri": Sa suzama, ali ponosni Izvor: MONDO

Nijemci ne mogu bez medalja. Pobjedom nad Urugvajem u borbi za treće mjesto u Port Elizabetu 3:2 (1:1), osvojili su 11. odličje na svjetskim prvenstvima.

A malo ko im je davao šanse prije početka Mundijala u Južnoj Africi da mogu do postolja. U posljednjem meču su igrali bez Klosea, Podolskog, Lama i Nojera, a naspram sebe imali raspoložene Urugvajce, ali je ipak utjeha pripala "pancir diviziji".

"Ponosni se vraćamo kući. Uvijek je važno pobijediti u posljednjoj utakmici na turniru", izjavio je selektor Njemačke, Joakim Lev.

"Podatak da smo najefikasnija reprezentacija u Južnoj Africi valjda nešto govori. Jesmo bili razočarani poslije poraza od Španije u polufinalu, ali smo ovdje generalno igrali dobro, pa i u drugom poluvremenu protiv Urugvaja. Važno je da se kući ne vraćamo praznih ruku", zaključio je Lev.

Bronzu Njemačkoj donio je Sami Kedira pogotkom za 3:2.

"Ovo je za nas bila neka vrsta finala i sve smo uložili da dobijemo meč. Imamo jak tim i sigurno da možemo da ostvarimo i bolje rezultate", istakao je Kedira.

Ponosan je bio i Bastijan Švajnštajger, koji je u odsustvu Lama, nosio kapitensku traku.

"Srećom, pobijedili smo, pošto smo i dalje svi razočarani zbog eliminacije u polufinalu. Gubili smo od Urugvaja, ali smo uspjeli da preokrenemo i to pokazuje karakter tima. Ponosan sam, iako su nam još suze u očima, jer nećemo igrati u finalu", rekao je Švajnštajger.

Blizu je bio Dijego Forlan šestog pogotka. Time bi prešao u vođstvo na listi strijelaca, a Urugvaju bi donio produžetke. Ali, ispriječila se prečka u 92. minutu.

"Napravili smo spektakularan rezultat. Da nam je neko prije početka Mundijala ponudio da igramo u polufinalu - svi bismo prihvatili. Željeli smo treće mjesto, ali i ovo je pozitivan rezultat", rekao je Forlan.

A onda se osvrnuo i na centimetre koji su ga spriječili da donese radost svom timu.

"Sada je sve gotovo, mnogo sam umoran i vrijeme je za odmor", dodao je Forlan.

Selektor Urugvaja Oskar Taberez vjeruje da je pred timom svijetla budućnost.

"Ne mislim da ću biti sujetan ako kažem da ćemo, uz malo poboljšanja, igrati značajnu ulogu na predstojećim velikim međunarodnim takmičenjima. Ravnopravno smo igrali sa svim ekipama na Mundijalu", ocijenio je Tabarez.

(MONDO, Beta, foto FoNet)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC