• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UEFA: Hajduk Split u srpskoj Jelen Superligi!?

Splitski Hajduk u ligi sa Crvenom zvezdom, Partizanom, Vojvodinom? Što se tiče UEFA, to je već "gotova stvar".

 UEFA: Hajduk Split u srpskoj Jelen Superligi!? Izvor: MONDO

Hrvatski nogometni klub Hajduk iz Splita, u sezoni 2010/11, takmičiće se u srpskoj Jelen Superligi, zajedno sa Partizanom, Crvenom zvezdom, Vojvodinom, OFK Beogradom i ostalim timovima iz Srbije.

Do ovog saznanja došli biste, ukoliko biste na zvaničnom internet sajtu UEFA, uefa.com, pokušali na odeljku "teams & players" da pronađete određeni klub ili igrača, odnosno da saznate nešto više o bilo kojoj ligi, klubu, fudbaleru iz svake od 53 zemlje članice UEFA.

Naravno, radi se o propustu jednog od internet administratora u Evropskoj kući fudbala, odnosno prostoj zamjeni između splitskog i kulskog Hajduka, a ovaj lapsus zanimljiviji je utoliko što Hajduku iz Kule, koji se nalazi u stečaju, prijeti eliminacija iz Superlige, pa bi onaj splitski došao kao prava zamjena.

Za razliku od Dinama iz Zagreba, Rijeke i Intera iz Zaprešića, splitski Hajduk se od raspada SFRJ nijednom nije sastajao sa srpskim timovima u evro-kupovima. Bilo je mogućnosti, ali žrijeb ili tako nije želio ili bi "jedna strana" bila eliminisana prije određene faze takmičenja.

"Bili", ponos Splita i Dalmacije, osnovani su 13. febrauara 1911. godine i u staroj Jugoslaviji imali su devet šampionskih titula, 11 puta bili su drugi, a devet puta osvajali su Kup Maršala Tita, od čega pet puta u šest godina, počev od 1972. do 1977.

Jednom je Hajduk igrao polufinale Kupa pobjednika Kupova (1972/73), jednom polufinale Kupa UEFA (1983/84), a tri puta četvrtfinale Kupa, odnosno Lige šampiona (1975/76, 1979/80, 1994/95).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC