• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN: Mi smo favoriti

Ivan Stevanović i Marko Jovanović ističu da je srpski šampion favorit u duelu sa prvakom Jermenije Pjunikom. Dva-tri gola prednosti za miran revanš.

 PARTIZAN: Mi smo favoriti Izvor: MONDO

Partizan u srijedu očekuje prvi meč u sezoni. U Husmku dolazi šampion Jermenije, prva prepreka crno-bijelima na putu ka Ligi šampiona.

Sama činjenica da je Pjunik od 1992. godine osvojio 12 titula, a posljednjih devet uzastopno, govori da je riječ o ekipi koja može da stvori velike probleme.

U Partizanu su svjesni toga, ali ipak zadržavaju ulogu favorita i nadaju se sigurnom prolasku ukoliko maksimalno spremno i koncentrisano dočekaju meč u srijedu.

"Najjači su u napadu, imaju sedam-osam reprezentativaca, ali ćemo ih bolje upoznati u naredna dva dana", kaže defanzivac Marko Jovanović.

"Respektujemo Pjunik jer on je devetostruki uzastopni šampion Jermenije. Ako budemo igrali onako kako znamo i kako smo igrali prethodne tri godine mislim da prolaz Partizana neće doći u pitanje. Da bi bili sigurni u to svaki igrač mora da pruži svoj maksimum."

Štoper Partizana smatra da bi za prolazak u drugi krug dovoljna bila i pobjeda od dva-tri gola razlike u prvom meču u Beogradu.

"Prednost od dva-tri gola razlike na našem terenu bi nam puno značila pred revanš. Mogu samo da obećam da ćemo igrati svi angažovano."

Jovanović je zadovoljan kako su odrađene pripreme.

"Imali smo mjesec dana da se spremimo. Mislim da smo pripreme odradili na kvalitetan način, i u Austriji i u Srbiji. Spremni dočekujemo početak sezone. Otišlo nam je nekoliko igrača, ali mislim da su stigle adekvatne zamjene, koje su pokazale da mogu da igraju u Partizanu", zaključio je mladi reprezentativac Srbije.

Povratniik u crno-bijele Ivan Stevanović kaže da je u Partizanu naišao na jednu pozitivnu atmosferu.

"Zadovoljan sam radom, ali prije svega sam srećan što sam se vratio u jednu pozitivnu sredinu. Imamo dobru atmosferu, odnosno sve što nas može odvesti na pravi put", zapaža bek srpskog šampiona, koji je prošlu sezonu proveo igrajući za francuski Sošo.

On neglašava da je prvi meč u sezni vrlo bitan, prije svega na psihološkom planu.

"Prvi meč je možda najteži. Za dobru atmosferu nam je potrebna pobjeda i mi ćemo se potruditi da damo maksimum i da u revanšu u Jermeniji budemo rasterećeni."

Za Stevanovića nema dileme ko je favoriti u srijedu.

"Pjunik je ekipa koja gaji tipičnu rusku školu. Ali, ako uđemo sto odsto u meč ne bi trebalo da bude problema. Mi smo apsolutni favoriti", ističe Ivan Stevanović.

Utakmica između Partizana i Pjunika u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona igra se u srijedu sa početkom u 20.45 sati.

(MONDO - foto: FK Partizan)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC