• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

0:2 je najopasniji rezultat: Valensija naljutila Mesija

Autor mondo.rs

"Šta će biti kada Mesija ne bude" sve je aktuelnije pitanje u Barseloni.

Prve bodove sa "Kamp nou" stadiona u 2019. godini odneli su fudbaleri Valensije!

Na "Mestalju" bi umesto jednog verovatno vratili sva tri, da golovima za 0:2 već posle pola sata igre nisu uvredili Lionela Mesija, čoveka čijeg se neminovnog odlaska iz Barselone u nekom trenutku s pravom plaši sve veći broj navijača slavnog kluba.

Najbolji fudbaler današnjice postigao je dva gola do kraja derbija 22. kola Primere i uspeo koliko-toliko da umanji štetu u slučaju eventualne pobede Atletiko Madrida na "Benito Viljamarinu" u nedelju popodne.

Barselona - Valensija 2:2 (1:2), uz 26. i 27. gol omalenog Argentinca u 30 utakmica sa "slepim miševima" tokom karijere.

Osokoljeni vezanim pobedama u Primeri, nad Seltom od 1:2 i Viljarealom 3:0, nakon čega su u sredu uveče het-trikom Rodriga napravili emotivan "kambek" i eliminisali Hetafe koji je imao 1:0 iz prve utakmice i 0:1 na poluvremenu na "Mestalji", fudbaleri Valensije istrčali su na najveće fudbalsko igralište u Španiji rešeni da kontrama kazne očekivanu inicijativu ekipe trenera Ernestea Valverdea.

U prvoj kontri koja je "sevnula" već u 3. minutu, Mark-Andre ter Štegen zaustavio je udarac Ddanija Pareha sa desetak metara, a stativa "popravni" Denisa Čeriševa iz neposredne udaljenosti, međutim šut Kevina Gameira u 24. minutu za 0:1 ništa nije moglo da zaustavi.



Undijano Maljenko nije dosudio očigledan prekršaj Pareha nad Mesijem na ivici šesnaesterca gostiju, Marselinovi momci su krenuli u brzi kontra napad, Rodrigo je uz sedam dodira stigao sa loptom od svog do suparničkog kaznenog prostora i uspeo da odigra savršen for u prostor za Francuza, kome potom nije bilo teško da postigne četvrti gol u sezoni.

Samo sedam minuta kasnije, "Blaugrana" je ponudila rivalu prolaz po svojoj desnoj strani, loše postavljeni Nelson Semedo naterao je Đerara Pikea da iz sredine sprinta ka Čeriševu, koji je veoma inteligentno prepoznao hendikep rivala i centrirao iz prve ka zahuktalom Danijelu Vasu, međutim uprks opasnosti u nebranjenoj "rupi" ispred Ter Štegena ostaje nejasno zbog čega je Serđi Roberto odgurnuo Slovaka sa leđa...


I usporeni snimak pokazao je da ni dodatnih 20 centimetara visine ne bi bili dovoljni Vasu da se glavom "pokloni" na oštar centaršut Rusa, no... Faul je postojao, pa je odgovornost preuzeo kapiten i postigao šesti gol na 20 mečeva ove sezone u La Ligi. Igrao se 32. minut, a na semaforu je već bilo ispisano 0:2.

Raspoloženi Mesi je od početka utakmice ulascima u sredinu sa desnog krila otvarao prostor Semedu da poput Danija Alveša rešava situacije 1 na 1 i potom šalje upotrebljive lopte u srce šesnaesterca, međutim pored toga što je Marselino predvideo takav scenario i opteretio stranu mladog Portugalca "fiksiranjem" Čeriševa na poziciju levog krila, ispostavilo se i da Semedo jako teško uspeva da "probije" Antonija Latorea u ofanzivnim kretnjama.

Mladi levi bek Valensije u svom tek četvrtom nastupu u Primeri na sekund je zakasnio sa startom na loptu u 36. minutu, Semedo se sapleo o njegovu nogu i ubedio Maljenka da pokaže na belu tačku, što je iskusni arbitar uradio sa toliko energije i samopouzdanja da nije ni primetio da je u nastavku akcije Mesi udarcem "iz kolena" sa 18 metara "ubio pauka" i smanjio na 1:2.


"Desetka" Barselone morala je divan gol da "potvrdi" sa bele tačke, što se i dogodilo, pa je Valverde u svlačionici morao da smišlja govor i ritam izmena pri golu zaostatka, ne dva.

Semedo se više nije ni vraćao na teren, Roberto je prešao na njegovu stranu, a Đordi Alba zaigrao na levom boku. Upravo sa te strane pojavio se u Rodrigo u 63. minutu, ali uprkos tome što je punim sprintom uspeo da stigne do lopte, nije uspeo i da pogodi mrežu posle još jedne ubitačne kontre i centaršuta Čeriševa sa levog krila.

Prebacio je prečku za "huuuuuy" olakšanja na tribinama.

Barselona: Ter Štegen - Semedo (od 46. Alba), Pike, Vermalen, Roberto - Alenja (od 66. Artur), Rakitić, Vidal - Mesi, Suarez, Kutinjo (od 84. Malkom).

Valensija: Neto - Pićini, Garaj, Gabrijel, Latore - Vas, Kokelan (Kondogbija), Pareho, Čerišev - Rodrigo (od 79. Mina), Gameiro (od 40. F. Tores).

Ovaj zicer za 1:3 "kažnjen" je već u narednoj akciji, koju je soliranjem upropastio Luis Suarez, ali bio te sreće da gosti nisu uspeli da ispucaju loptu, već je samo predaju Arturu Vidalu, a ovaj uradio ono što bi uradila većina na njegovom mestu - "odložio" je za Mesija koji je iz prve plasirao loptu uz "prvu" stativu i ostavio Neta bez odgovora za 2:2.

Argentinac je sa iste pozicije "tukao" u 46. minutu, kada je mladi Karles Alenja u visokom presingu oteo posed Parehu i nesebično uposlio kapitena. Drugi put nije mogao da bude neprecizan...

U preostalih pola sata igre, zahvaljujući dobrim taktičkim potezima Marselina, Valensija se solidno i staloženo branila, pa je ove sezone i četvrti sastav odneo bod iz Katalonije nakon što su jesenas to uradili Đirona (2:2), Atletik Bilbao (1:1) i Totenhem (1:1).

Do daljeg, Betis će ostati jedini tim koji je kući poneo sva tri (3:4), a igrom slučaja zeleno-beli igraće u nedelju od 16.15 važnu ulogu kao rivali jedinog Barsinog rivala u trci za titulom prvaka Španije - Atletikom.

Mesi u nastavak sezone ulazi sa 21 golom na 20 mečeva u Primeri, odnosno 29 na 27 nastupa u svim takmičenjima.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC